Televizyonu PC'ye bağlayınca "Sinyal yok" diyor

Kilitci

Decapat
Katılım
10 Ekim 2019
Mesajlar
9
Merhaba arkadaşlar,
Bilgisayarımdan HDMI ile televizyonumdan görüntü alabiliyordum sıkıntım yoktu fakat bir gün televizyondan görüntü alamaz oldum sinyal yok demeye başladı.
Ekran kartım bozuldu diye düşünerek ucuzundan bir ekran kartı aldım fakat televizyonumdan görüntü alamadım sinyal yok demeye devam etti, ekran kartının HDMI çıkışı arızalıdır diye iade ettim yenisini aldım fakat yine televizyona görüntü gelmedi, tekrardan ekran kartını değiştirdim AMD Radeon R5 220 aldım ondanda görüntü alamadım (bu arada bilgisayarda görüntü sıkıntısı yok) driver tanıttım monitörümün ayarlarını yaptım çok net görüntü var.
Sıkıntım televizyonda olduğunu düşündüm ve televizyon tamircisine verdim. HDMI çıkışının olduğu yerdeki kart arızalı dediler kartı değiştirttim, teslim almaya gittiğimde uydu alıcısı bağlı televizyonum çalışıyordu.
Televizyonumu aldım geldim bilgisayara taktım yine sinyal yok yazısı geliyor, televizyon tamircisine geri gittim, durumumu izah ettim, uydu alıcısını taktı çalışıyor, benim yapabileceğim bir şey yok dedi yolladı beni :(
Uydu alıcısını televizyona taktığımda görüntü alabiliyorum fakat bilgisayarımdan HDMI ile televizyona bağlandığımda sinyal yok diyor.
Ekran ayarlarının çözünürlüğünü düşürdüm yine yok, 3 farklı HDMI kablosu denedim yine yok. Sizce sorun ve çözümü ne olabilir?
Şimdiden herkese teşekkür ederim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
TV de kaç HDMI çıkışı var 1'den fazla var ise teker teker denediniz mi? Tek bir yerden mi deniyorsunuz?

2 ad. HDMI çıkışı var, her ikisini de deniyorum televizyondan doğru çıkışı seçip kontrol ediyorum maalesef yine aynı Sinyal Yok uyarısı alıyorum.

Görüntü kablosunu ekran kartına bağlıyorsun değil mi, sistem bilgilerini yazar mısın?

Evet monitörü VGA ile bilgisayara bağlıyorum görüntü alıyorum aynı zamanda da HDMI ile televizyona bağlıyorum.
Sistem bilgisi dediğin Windows ise Windows 7 Ultimate kullanıyorum.
 
Sistem bilgisi dediğin Windows ise Windows 7 Ultimate kullanıyorum.
Ekran kartı, işlemci ve anakart bilgisi. Bir görüntüyü anakarttan, bir görüntüyü ekran kartından alırsan çalışmayabilir.

Ek olarak ekran kartı çift görüntü çıkışı desteklemiyor da olabilir.
 
Ekran kartı, işlemci ve anakart bilgisi. Bir görüntüyü anakarttan, bir görüntüyü ekran kartından alırsan çalışmayabilir.

Ek olarak ekran kartı çift görüntü çıkışı desteklemiyor da olabilir.
Windows Sürümü : Microsoft Windows 7 (6.1) Ultimate Edition 64-bit Service Pack 1
İşlemci : Intel(R) Core(TM)2 Dörtlü CPU Q8300 @ 2.50GHz
Anakart Modeli : P5QPL-AM (0x0000022D - 0x00B8BC5C)
Bellek Türü : DDR2 - 4 GByte

Ben her iki görüntüyü ekran kartından almaya çalışıyorum



 
Merhaba. İki görüntüyü ayni anda tek ekran kartından alabilmeniz için en başta ekran kartının çift görüntülü çıkış özelliğinin mutlaka bulunması gerekiyor. Birden fazla görüntü çıkışlı olan ekran kartlarında HDMI, VGA, DVI gibi değişik port çıkışları olur. PC 'deki HDMI arayüzü bu sıkıntının asıl nedeni olabilir, bu yüzden bir TV tamircisi yerine PC tamircisine PC'yi göstermek daha doğrusu olabilirdi. Çünkü TV'nin HDMI arayüzü girişini, TV tamircisi denerken PC 'nin HDMI arayüzüne bağlamadan sadece HD uydu alıcısının HDMI çıkış kablosunu TV'nin HDMI' na bağladığından PC'deki HDMI port arızası belirlenemeyip gözden kaçırılmış olabilir, kendi görüşüme göre.

Ancak bu olasılığı PC monitörünü VGA portu ve VGA kablosuyla kullanıp HDMI portunu harici görüntü almak için arada bir kullandığınızı varsayarak bunu belirtiyorum. Ekran kartının HDMI portunu sürekli PC 'nin monitör görüntüsü için kullanıyorsanız ekran kartının HDMI port çıkışında sıkıntı bulunamaz. Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
Bilgisayarın verdiği çözünürlük TV'nin yansıtabileceğinden yüksektir. PC çözünürlüğünü düşürerek dene en alt çözünürlükten desteklediği en yukarı çıkarak ilerle.
 

Geri
Yukarı