Temeli olmayan biri YKS'yi yetiştirebilir mi?

sifota

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba iyi geceler herkese. YKS çalışmaya başlamadım okul, dershane gidiyorum ama evde yorgun oluyorum çalışasım da gelmiyor haliyle. Temelim yok özel okulda okuyorum zaten dersleri yatarak geçtim neredeyse. Dershane hafta içi 17.00 -19.20 arası çarşamba cuma günleri, pazartesi de deneme günü aynı saatte. Cumartesi 14.00-18.50 pazar 09.00 -13.50 arası nasıl bir planlama yapmalıyım, ne yapmalıyım? Tavsiye verirseniz sevinirim iyi geceler dilerim.

Son düzenleyen: Moderatör:
İlk önce bu işin kolay olmadığını, disiplin ve tempo istediğini bilmek gerekiyor. Sonrası tamamen çalışma. Klasik olacak ama çok çalışmak gerekiyor.
Ders çalışmak için uygun saatlerin aslında belli. Başarılar diliyorum

@Landerk Cevabınız için teşekkür ederim. Lakin çoğu insan günde 4 5 saat çalışma ile birşey olmayacağını vurguluyor bende endişeleniyorum. Nasıl program yapılır onu da bilmiyorum keşke yazın çalışmaya başlasaydım kafam rahat olurdu biraz daha..

Endişe etmeyin biran önce çalışmaya başlayın. Ayrıca endişe demişken, bu sınavda başarılı olan insanlar genelde olabildiğince duygularına hakim olabilen insanlar. Sistem kaygıyı kaldırmıyor. Başlayın biran önce. Hiç yapmamaktan iyidir

@Landerk Cevabınız için teşekkür ederim. Lakin çoğu insan günde 4 5 saat çalışma ile birşey olmayacağını vurguluyor bende endişeleniyorum. Nasıl program yapılır onu da bilmiyorum keşke yazın çalışmaya başlasaydım kafam rahat olurdu biraz daha..
dostum o 5 saatte yeterli verimde çalışamasan bile oturmasını bilmen lazım. hergün bu tempoya alışarak verimini arttırıcaksın.

Elinden geleni yap ama mezuna kalmanı öneririm, okul + dershane temposu insanı cidden çok fazla yoruyor. Mezundayken kafan rahat oluyor en azından dershane okul derdin yok bütün gün senin, istediğin kadar ders çalışırsın.

program bekleme bizden dostum, kendin çalışmayı bilmelisin programını kendin yapıcaksın. 'sen onu beklersen, o asla gelmeyecek'

Elinden geleni yap ama mezuna kalmanı öneririm, okul + dershane temposu insanı cidden çok fazla yoruyor. Mezundayken kafan rahat oluyor en azından dershane okul derdin yok bütün gün senin, istediğin kadar ders çalışırsın.

Bence asla mezun kafasına girilmemeli, bu sınavı tek kurşunluk silah gibi düşün. Boşuna 1 yılını heba etmeye gerek yok. Bir sonraki yıl, bu yıl yaptığından çok çok daha iyisini yapamayacaksın.

Bence asla mezun kafasına girilmemeli, bu sınavı tek kurşunluk silah gibi düşün. Boşuna 1 yılını heba etmeye gerek yok. Bir sonraki yıl, bu yıl yaptığından çok çok daha iyisini yapamayacaksın.

Yav ne alaka niye daha iyisini yapamasın? Etrafımdaki çoğu kişi mezuna kalıp sıralamalarını 150k civarından 50k civarına çektiler. Tek kurşunluk bir olayı falan da yok ölüm kalım değil sonuç olarak. İstediğin yer gelmediyse 1 sene daha çalışır seneye girersin, 18 yaşında birisi için 1 sene çok bir şey ifade etmiyor. Geri kalan hayatındaki mesleği yapmak için 1 seneyi feda edebilir çok rahat bir şekilde.

@Landerk cevabınız için teşekkür ederim. Lakin çoğu insan günde 4 5 saat çalışma ile bir şey olmayacağını vurguluyor bende endişeleniyorum. Nasıl program yapılır onu da bilmiyorum keşke yazın çalışmaya başlasaydım kafam rahat olurdu biraz daha.

4 > 0. eğer başlamamaya devam edersen ya da tempoyu en üstten saatlerden başlatırsan hemen kalkarsın masadan. 4 5 saatle başla, yavaş yavaş artar. Okula gidiyorsan, okulu ne kadar verimli geçirdiğin genel olarak sınav sonucunu belirliyor. Devamsızlık haklarını iyi kullan. Yazın TYT bitmemişse, 1 ay gibi bir sürede en azından AYT için gereken konuları kapatman çok iyi olur. Matta ilk 12 konu artı fonks, küme sayısalcı isen fende AYT'nin temelini oluşturan bağlayıcı konuları bitirmen lazım. Sonrasında ana hatta AYT, yandan da eksik olduğun TYT konuları ile güzel bir sıralama yapabilirsin. Hâlâ süre var ama 1, 5-2 ay sonra çok süre olmayacak. Bir an önce başlamak lazım. Program hazırlamak çok zor değil uzun vadede yapman gereken şeyleri yazarsın bunları 1 aya ya da istediğin süre neyse ona parçalarsın ama burada biraz gerçekçi ve kendine dürüst olmalısın okul falan varsa saatlerinde az çok bellidir zaten hiç uğraşamıyorsan rehber öğretmeninden yardım alırsın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı