Temperli Camlı Kasa Patlar mı?

maccroyy

Hectopat
Merhaba arkadaşlar, yan kapağı temperli camlı olan bir kasa alacağım. Fakat biraz da tedirginim. Bağzı kişiler temperli camın genleşme gibi veya bir oda sıcaklağında patlayabilme olasılığı var diyorlar. Sizce patlayabilir mi kendiliğinden?
Bu arada kasanın markası Nzxt diye bir marka s340 modeliydi galiba.

Yani parçaları sabit kalır çatlar gibi yani?
Kırıldığında çok küçük parçalara ayrılır.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Dark N5 kasanın cam kapağı sökülürken, dikkatsizlik sonucu kayıp köşesinden yere vurarak patlamışlığı var fakat durduk yere olacağını sanmıyorum.

Artı -1 Eksi
Kasalarda bunlar kullanılmıyor :) Bunların maliyeti yüksek ve kasa gibi bileşenlerde gereksiz yüksek korumaya sahip olur.
Arkadaşın anlaması açısından gösterdim. Sanırım kendisi patlamayı, bomba gibi patlama olarak algılamış. Yoksa dediğim gibi kasamda temperli cam var. :)

Temperlı cam ancak köşelerden aldığı sert darbeler sonucu parçalanır. Kendim camcıya özel olarak fırınlanmış temperlı olmuş, cam yaptırdım ve kasamda kullanıyorum. İsteyen olursa fotosunu atarım.

Bu camlar köşelidir arkadaşlar. Köşelerden basınçlandıkları an patlarlar. Hatta güzel bir örnek vereyim. Eskiden uçakların camları kareydi ve köşeleri olduğundan basınçtan dolayı camlar patlıyordu. Gelişen teknoloji ile bu anlaşıldı ve artık oval bir şekilde üretilmeye başladı o camlar.

Yani köşe demek, sıkıntı demek. Bu yüzden patlama riski vardır darbelerde. Bu kasalarda kullanılanlar belli standartlarda üretiliyor. Araba camı, balkon camı gibi sağlam değiller. Üretici açıklamazsa bilemezsin. Tahmin etmek zor değil ama.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı