Temperli Camlı Kasa Patlar mı?

maccroyy

Hectopat
Merhaba arkadaşlar, yan kapağı temperli camlı olan bir kasa alacağım. Fakat biraz da tedirginim. Bağzı kişiler temperli camın genleşme gibi veya bir oda sıcaklağında patlayabilme olasılığı var diyorlar. Sizce patlayabilir mi kendiliğinden?
Bu arada kasanın markası Nzxt diye bir marka s340 modeliydi galiba.

Hiçbir sorun teşkil etmez, gönül rahatlığıyla kullanabilirsin. Arkadaşların verdiği patlama örneklerini şöyle açıklayayım; Sen bir şekilde bu cama darbe uyguladığın zaman, cam çok ufak parçalara ayrılarak insana zarar vermez hale geliyor. Hani bir bardağı düşürürsün de büyük parçalar halinde çevreye saçılır ve onları toplarken elini kesersin ya? İşte bunda öyle bir olay olmaz. Ufak parçalara ayrılır ve makine yardımıyla kolayca süpürürsün.

Temperli cam zevkine yapılan bir şey değil. Daha dayanıklı olsun diye yapılıyor. Yani ufak vuruşla falan patlamaz. Hatta aynı kalınlıkta bir cama aynı şiddetle vurun, şiddeti zamanla artırın. Temperli cam daha sonra kırılacaktır. Temperli camın kenar kısımları normal camlara göre daha hassastır. Yüksek ısıya maruz kalarak üretilir, bu yüzden kesilemez. Üretim boyu neyse odur. Bu yüzden kırıldığında tuz buz dediğimiz durum oluşur. Bu özelliği yüzünden kırıldığında insanlara zarar vermemesi için ve daha dayanıklı olduğu için oldukça geniş bir kullanım yelpazesi vardır. Kasa yan kapağının öyle olması hiçbir sorun teşkil etmez. Etseydi zaten üretici salak değil ya öyle bir şey üretmezdi. Tekrar söylüyorum. Temperli cam tuz buz olup millete zarar vermesin diye üretilmez. Üretim sonucu böyle bir şey olduğu için o özelliği yüzünden de kullanılır. Ama asıl üretim amacı daha sağlam olmasıdır. Konuda bir sürü yanlış bilgilendirme yapılmış. Hatta şöyle de bir örnek vereyim: Evimin apartman kapısına sundurma gibi temperli cam koydum yıllar önce. 4 mm kalınlığında. İstanbulda bir kere dolu yağdı çok şiddetliydi. Haberlere çıktı, o kadar arabanın camı gitmiş vb. O cama hiçbir şey olmadı. Bu arada aklıma gelmişken de söyleyeyim. Gerek davul fırın, gerekse normal fırınlarda temperli cam kullanılır. Bu gibi durumlarda ısıya daha dayanıklı olduğu için kullanıldığı bariz. Tabii ki de o kasada kullanılan normal kaliteli temperli camlar gibi değildir ama kasa bu, gerekmiyor da zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…