Tempra araç alırken neye bakılır?

Bir tempra SX ak gördüm. 91 model 160bin TL. Curugu falan yok ama degiseni, boyasi var tabii ki.
Alirken özellikle nelere bakmam lazım tam olarak?
Tempra ilk defa bakacagim.

Motorun sesini dinle rolantide hep aynı sesi çıkarması lazım bir düzensizlik varsa sıkıntı açacak demektir. Yağ veya su sızıntısı var mı ona bak, yağ sızdırması çok sıkıntı değil halledilir ama su sızdırıyorsa büyük ihtimalle çürümüştür hortumlar. Antifriz kullanılmışmı ona da bakmalısın. Eğer ki antifriz varsa ve su sızdırıyorsa %90 hortumlar çürümüştür ya da patlamıştır.

Motorun sesini dinle rolantide hep aynı sesi çıkarması lazım bir düzensizlik varsa sıkıntı açacak demektir. Yağ veya su sızıntısı var mı ona bak, yağ sızdırması çok sıkıntı değil halledilir ama su sızdırıyorsa büyük ihtimalle çürümüştür hortumlar. Antifriz kullanılmışmı ona da bakmalısın. Eğer ki antifriz varsa ve su sızdırıyorsa %90 hortumlar çürümüştür ya da patlamıştır.
Anlayan birini daha buldum onunla beraber bakacagiz teşekkür ederim. Genel olarak cok sağlam degil, eski araba ama fiyatina göre Iyi dediler. Sonrasinda benim için sorun cikarir mi bu arabalar?

Tempralarda genelde yağ yakma sorunu çok görünür yağ yakıyor mu mavi veya beyaz duman atıyor mu ona bakın.
Hocam Peki bunlar gidip hallettirebilecegimiz şeyler mi?
Bizim araba otomatik. Ben Manuele alisayim ve parca bulmak falan kolay olsun dıye alıyoruz açıkçası. Yuruyeni tabii ki en önemlisi. Parca ve ustasi da bulunur dediler.
Kisaca bu bahsedilenler büyük problemler mi? Zaten arabayi sanayide tanidiklara baktirtiriz bi.

Yağ yaktığı için kontrollerini 2 haftada bir yapıyorsan 3 günde bir kontrol etmen lazım çünkü arabanın yağsız kalması motor yanma odasının yani içinin çizilmesine piston sekmanlarının bozulmasına ve en sonda sürtünmeden oluşan ısı ile beraber yatak sarmaya kadar gider.

Yağ yaktığı için kontrollerini 2 haftada bir yapıyorsan 3 günde bir kontrol etmen lazım çünkü arabanın yağsız kalması motor yanma odasının yani içinin çizilmesine piston sekmanlarının bozulmasına ve en sonda sürtünmeden oluşan ısı ile beraber yatak sarmaya kadar gider.
Yok hocam demek istediğim bunlar ufak tefek şeyler mi yoksa bana sağlam masraf açacak şeyler mi? Arabalar eski olunca fiyatlar nedir ne değildir ustası bulunur mu vs. bilmiyorum.
Çevremde Tempra'sı olan herkes öneriyor ama ne zaman bir foruma, bir siteye girsem almayın çok sıkıntı çıkarıyor deniyor.

Yok hocam demek istediğim bunlar ufak tefek şeyler mi yoksa bana sağlam masraf açacak şeyler mi? Arabalar eski olunca fiyatlar nedir ne değildir ustası bulunur mu vs. bilmiyorum.
Çevremde Tempra'sı olan herkes öneriyor ama ne zaman bir foruma, bir siteye girsem almayın çok sıkıntı çıkarıyor deniyor.
Yağ yakıyorsa biraz masraf açabilir, sahibine hangi yağı koyduğunu sor tür olarak, eğerki olması gerekenden kalın yağ koyduysa yağ yakması anlaşılmaz veya duman atmaz.

Alacağınız zaman direkt yağını birlikte değiştirin ondan sonra test edin duman atmaya başlarsa ağır masraflar açabilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı