Temu'da satılan Aula F75 orijinal mi?

• Konuyu başlatan mnms
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 223
  • Görüntüleme 18.421

mnms

Hectopat
Arkadaşlar herkes konu açmış ben de orada gördüm baktım 5K'lık klavye 500 TL'ye düşmüş fakat kimse orijinal mi diye sormamış, cidden 500 TL'ye orijinal mi yolluyorlar ona göre alacağım da. Çünkü klavye ihtiyacım yok, ucuz diye ileride şu anki klavye bozulursa diye alacağım ona göre.

Bencede hocam sonuçta kimin kaç paket ürün aldığının hesabını yapmaz Temu, sadece maksimum 30 dolar sınırı koyup geçmişlerdir takılabilir.

Arkadaşlar bazı kişiler ürünleri Papara ile almış ve ürünleri iptal olmuş sizin de başınıza geldi mi? Çünkü bende Papara ile aldım ve aldığım kartı sildim direkt.

Papara'yla alınmıyor sebebini bende bilmiyorum.

Ürün replika ya da orijinal diye bir sürü tartışma mevcut. Öncelikle klavyenin satıldığı yerde Aula satıcısı diye yazıyor ancak yüzde yüz güvenilirliği yok belki de öylesine konulmuş da olabilir. Ayrıca bu klavye epomaker ve aulanın işbirliği sonucu çıkmış bir klavye. Ancak Çin sürümü kutusunda epomaker ifadesi yok yani kutu Çin sürümü. Forumdaki arkadaşlar Aulaya mesaj attılar ve geri dönüş olarak orijinal olduğu cevabını aldılar. Başka arkadaşlar ise epomakera mail atmışlar ve ürünün replik olduğunu söylemiş. Yani bu olay biraz karışık. Ancak ürün Cuma günü elime ulaştı ve orijinal üründen hiçbir farkı yok görünürde her şeyine kadar aynı. (Orijinal ürün elimde yok ancak ses testi görünüş vesaire aynı) Ve ayrıca arka kısmında qc damgaları vesaire var. Klavyeyi test ettim ve şunu söyleyebilirim kesinlikle çok kaliteli hissettiriyor hiçbir sorunu yok eğer replika ise gerçekten helal olsun böyle replikaya. Ayrıca bir konuya daha değinmek istiyorum. Klavyenin kutusunun üstünde gelen beyaz kağıdı incelediğimizde ürünün imalatçısı Dongguan Suoai Electronics yazıyor. Yani oradan sağlanmış bir ürün. Hatta internette de satıyorlar bakabilirsiniz imalatçıya. Replika mıdır sattıkları bilmiyorum ama ürün oradan. Son olarak ise ürünün bu kadar fiyatının düşmesi şüphe uyandırmıyor değil. Ayrıca ürün hep stok yeniliyor. Maaliyetini düşününce bu fiyatta olması pek de iç açıcı değil zarara uğratabilecek bir fiyat. Sonuç itibariyle ürünün orijinal olup olmadığını bilmiyorum. Ancak istediği kadar replika olsun bu fiyata bile çok iyi. İçindeki malzemeleri toplasan fiyatı daha fazla eder. Ayrıca klavye bozulsa bile içinde custom klavyeler için kullanılabilecek bir sürü şey var switch, keycapler, foamlar, kasa yani her türlü klavyeyi alan karda oluyor. Klavyenin replika olup olmadığı bence zamanla anlaşılacak eğer PCB ya da batarya bir kaç aya bozulursa (Batarya bozulmaları klavyelerde yaşanan bir durum genellikle asıl önemli olan PCB) o zaman replika olabilir. Dediğim gibi replika olup olmadığını zaman gösterecek.

Tabii temu pahalı ürünlerin 2 3 kat daha uygun fiyata satıldığı bir yer o yüzden orijinal de olabilir.

Ürün replika ya da orijinal diye bir sürü tartışma mevcut. Öncelikle klavyenin satıldığı yerde Aula satıcısı diye yazıyor ancak yüzde yüz güvenilirliği yok belki de öylesine konulmuş da olabilir. Ayrıca bu klavye Epomaker ve Aula'nın iş birliği sonucu çıkmış bir klavye. Ancak Çin sürümü kutusunda Epomaker ifadesi yok yani kutu Çin sürümü. Forumdaki arkadaşlar Aula'ya mesaj attılar ve geri dönüş olarak orijinal olduğu cevabını aldılar. Başka arkadaşlar ise epomakera mail atmışlar ve ürünün replik olduğunu söylemiş. Yani bu olay biraz karışık. Ancak ürün cuma günü elime ulaştı ve orijinal üründen hiçbir farkı yok görünürde her şeyine kadar aynı. (orijinal ürün elimde yok ancak ses testi görünüş vesaire aynı) ve ayrıca arka kısmında qc damgaları vesaire var. Klavyeyi test ettim ve şunu söyleyebilirim kesinlikle çok kaliteli hissettiriyor hiçbir sorunu yok eğer replika ise gerçekten helal olsun böyle replikaya. Ayrıca bir konuya daha değinmek istiyorum. Klavyenin kutusunun üstünde gelen beyaz kağıdı incelediğimizde ürünün imalatçısı dongguan suoai electronics yazıyor. Yani oradan sağlanmış bir ürün. Hatta internette de satıyorlar bakabilirsiniz imalatçıya. Replika mıdır sattıkları bilmiyorum ama ürün oradan. Son olarak ise ürünün bu kadar fiyatının düşmesi şüphe uyandırmıyor değil. Ayrıca ürün hep stok yeniliyor. Maaliyetini düşününce bu fiyatta olması pek de iç açıcı değil zarara uğratabilecek bir fiyat. Sonuç itibarıyla ürünün orijinal olup olmadığını bilmiyorum. Ancak istediği kadar replika olsun bu fiyata bile çok iyi. İçindeki malzemeleri toplasan fiyatı daha fazla eder. Ayrıca klavye bozulsa bile içinde Custom klavyeler için kullanılabilecek bir sürü şey var switch, keycapler, foamlar, kasa yani her türlü klavyeyi alan karda oluyor. Klavyenin replika olup olmadığı bence zamanla anlaşılacak eğer PCB'ya da batarya birkaç aya bozulursa (batarya bozulmaları klavyelerde yaşanan bir durum genellikle asıl önemli olan PCB) o zaman replika olabilir. Dediğim gibi replika olup olmadığını zaman gösterecek.

Tabii Temu pahalı ürünlerin 2 3 kat daha uygun fiyata satıldığı bir yer o yüzden orijinal de olabilir.

Epomaker sence niye gerçek desin 70 dolara satabilme fırsatı varken Temu'dan alınmasın diye de replika demiş olabilir ve Epomaker ile iş birliği olan Aula F75 ile normal Aula F75 arası 2 tane farklı klavye var ama ikisi de aynı duyduğuma göre Epomaker çoğu sayfadan ban yemiş üstüne berbat bir şirket olarak anılıyor sebebini bilmiyorum kaba olduklarını ve müşteri hizmetlerinin olmadığını söylüyorlar. Ben replika olduğunu düşünmüyorum. Bir de Aula şirketi ile anlaşmışta olabilir dediğin Dongguan Suoai Electronics üretimi o dediğin şirket yapıp Aula da pazarlamasını yapıyordur böyle de olabilir.

Epomaker sence niye gerçek desin 70 dolara satabilme fırsatı varken Temu'dan alınmasın diye de replika demiş olabilir ve Epomaker ile iş birliği olan Aula F75 ile normal Aula F75 arası 2 tane farklı klavye var ama ikisi de aynı duyduğuma göre Epomaker çoğu sayfadan ban yemiş üstüne berbat bir şirket olarak anılıyor sebebini bilmiyorum kaba olduklarını ve müşteri hizmetlerinin olmadığını söylüyorlar. Ben replika olduğunu düşünmüyorum. Bir de Aula şirketi ile anlaşmışta olabilir dediğin Dongguan Suoai Electronics üretimi o dediğin şirket yapıp Aula da pazarlamasını yapıyordur böyle de olabilir.
Olabilir dediğim gibi şu an kesin sonuçlar yok. Zaman gösterecek replika olup olmadığını.

Ürün replika ya da orijinal diye bir sürü tartışma mevcut. Öncelikle klavyenin satıldığı yerde Aula satıcısı diye yazıyor ancak yüzde yüz güvenilirliği yok belki de öylesine konulmuş da olabilir. Ayrıca bu klavye Epomaker ve Aula'nın iş birliği sonucu çıkmış bir klavye. Ancak Çin sürümü kutusunda Epomaker ifadesi yok yani kutu Çin sürümü. Forumdaki arkadaşlar Aula'ya mesaj attılar ve geri dönüş olarak orijinal olduğu cevabını aldılar. Başka arkadaşlar ise epomakera mail atmışlar ve ürünün replik olduğunu söylemiş. Yani bu olay biraz karışık. Ancak ürün cuma günü elime ulaştı ve orijinal üründen hiçbir farkı yok görünürde her şeyine kadar aynı. (orijinal ürün elimde yok ancak ses testi görünüş vesaire aynı) ve ayrıca arka kısmında qc damgaları vesaire var. Klavyeyi test ettim ve şunu söyleyebilirim kesinlikle çok kaliteli hissettiriyor hiçbir sorunu yok eğer replika ise gerçekten helal olsun böyle replikaya. Ayrıca bir konuya daha değinmek istiyorum. Klavyenin kutusunun üstünde gelen beyaz kağıdı incelediğimizde ürünün imalatçısı dongguan suoai electronics yazıyor. Yani oradan sağlanmış bir ürün. Hatta internette de satıyorlar bakabilirsiniz imalatçıya. Replika mıdır sattıkları bilmiyorum ama ürün oradan. Son olarak ise ürünün bu kadar fiyatının düşmesi şüphe uyandırmıyor değil. Ayrıca ürün hep stok yeniliyor. Maaliyetini düşününce bu fiyatta olması pek de iç açıcı değil zarara uğratabilecek bir fiyat. Sonuç itibarıyla ürünün orijinal olup olmadığını bilmiyorum. Ancak istediği kadar replika olsun bu fiyata bile çok iyi. İçindeki malzemeleri toplasan fiyatı daha fazla eder. Ayrıca klavye bozulsa bile içinde Custom klavyeler için kullanılabilecek bir sürü şey var switch, keycapler, foamlar, kasa yani her türlü klavyeyi alan karda oluyor. Klavyenin replika olup olmadığı bence zamanla anlaşılacak eğer PCB'ya da batarya birkaç aya bozulursa (batarya bozulmaları klavyelerde yaşanan bir durum genellikle asıl önemli olan PCB) o zaman replika olabilir. Dediğim gibi replika olup olmadığını zaman gösterecek.

Tabii Temu pahalı ürünlerin 2 3 kat daha uygun fiyata satıldığı bir yer o yüzden orijinal de olabilir.

Hocam 2 firma ortaklaşa yapıyorise ve birisi orijinal diyorsa bence orijinaldir sonuçta kalitesi parçaları aynı ise diğer markayla ortaklaşa olmasa da aynı kalitede olması yeterli bence, hocam bu arada bu sene YKS hazırlandığım için PC kullanmıyorum acil bir şey olmadığı sürece o yüzden klavyeyi hiç kullanmayacağım bataryada uzun süre kullanılmadı diye bir sorun olmaz değil mi?

Hocam 2 firma ortaklaşa yapıyorise ve birisi orijinal diyorsa bence orijinaldir sonuçta kalitesi parçaları aynı ise diğer markayla ortaklaşa olmasa da aynı kalitede olması yeterli bence, hocam bu arada bu sene YKS hazırlandığım için PC kullanmıyorum acil bir şey olmadığı sürece o yüzden klavyeyi hiç kullanmayacağım bataryada uzun süre kullanılmadı diye bir sorun olmaz değil mi?
Valla bilmiyorum o konuyu, ben bişey olacağını zannetmiyorum ama araştırmakta fayda var.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı