Ürün replika ya da orijinal diye bir sürü tartışma mevcut. Öncelikle klavyenin satıldığı yerde Aula satıcısı diye yazıyor ancak yüzde yüz güvenilirliği yok belki de öylesine konulmuş da olabilir. Ayrıca bu klavye Epomaker ve Aula'nın iş birliği sonucu çıkmış bir klavye. Ancak Çin sürümü kutusunda Epomaker ifadesi yok yani kutu Çin sürümü. Forumdaki arkadaşlar Aula'ya mesaj attılar ve geri dönüş olarak orijinal olduğu cevabını aldılar. Başka arkadaşlar ise epomakera mail atmışlar ve ürünün replik olduğunu söylemiş. Yani bu olay biraz karışık. Ancak ürün cuma günü elime ulaştı ve orijinal üründen hiçbir farkı yok görünürde her şeyine kadar aynı. (orijinal ürün elimde yok ancak ses testi görünüş vesaire aynı) ve ayrıca arka kısmında qc damgaları vesaire var. Klavyeyi test ettim ve şunu söyleyebilirim kesinlikle çok kaliteli hissettiriyor hiçbir sorunu yok eğer replika ise gerçekten helal olsun böyle replikaya. Ayrıca bir konuya daha değinmek istiyorum. Klavyenin kutusunun üstünde gelen beyaz kağıdı incelediğimizde ürünün imalatçısı dongguan suoai electronics yazıyor. Yani oradan sağlanmış bir ürün. Hatta internette de satıyorlar bakabilirsiniz imalatçıya. Replika mıdır sattıkları bilmiyorum ama ürün oradan. Son olarak ise ürünün bu kadar fiyatının düşmesi şüphe uyandırmıyor değil. Ayrıca ürün hep stok yeniliyor. Maaliyetini düşününce bu fiyatta olması pek de iç açıcı değil zarara uğratabilecek bir fiyat. Sonuç itibarıyla ürünün orijinal olup olmadığını bilmiyorum. Ancak istediği kadar replika olsun bu fiyata bile çok iyi. İçindeki malzemeleri toplasan fiyatı daha fazla eder. Ayrıca klavye bozulsa bile içinde Custom klavyeler için kullanılabilecek bir sürü şey var switch, keycapler, foamlar, kasa yani her türlü klavyeyi alan karda oluyor. Klavyenin replika olup olmadığı bence zamanla anlaşılacak eğer PCB'ya da batarya birkaç aya bozulursa (batarya bozulmaları klavyelerde yaşanan bir durum genellikle asıl önemli olan PCB) o zaman replika olabilir. Dediğim gibi replika olup olmadığını zaman gösterecek.
Tabii Temu pahalı ürünlerin 2 3 kat daha uygun fiyata satıldığı bir yer o yüzden orijinal de olabilir.