TEOG kaldırılırsa yerine hangi sistem gelecek?

Tayyip E. bu sene kaldırılması için bir engel olmadığını belirterek istenirse liselerin kendi sınavlarını yapabileceğini söyledi. Muhtemelen büyük ihtimalle ortalamaya bakacaklar. Ortalamayı 500 üzerinden yaparlarsa 450 alıyorum:D
Bu arada bence çok da güzel bir sistem değil TEOG.

Torpil sistemi gelir.

O zaten var:D

Son düzenleyen: Moderatör:
Ooooohhhh yaşasın torpil :D:D:D Türkiye'de sınav olmak zorunda (olmasa güzel olur ama zorunda) çünkü bu ülkede torpil denen bir gerçek var. Sınav olmazsa olacakları söyleyeyim:
- Ben okul müdürünün kardeşinin arkadaşının kuzeninin çocuğuyum.
- Yeni okulun hayırlı olsun.

Zamanın anne babaları bilirsiniz; istediği lisede okurlardı, doktor olmak isteyen sağlık meslek lisesine, iş sahibi olmak isteyen mesleki ve teknik anadolu liselerine, kimisi fen lisesinde okuyup üniversite sınavını kazanmana bağlıydı ama benim fikrimce örneğin Galatasaray lisesine girmek isteyen sayısız kişi girmek ister... Lise bir sınav yapsın ilk 50'yi ilk 100 alsın en iyisi bu...

Bizde hiçbir zaman hiçbir alanda bir geçiş dönemi durumunda hangi düzene geçileceği belirlenmemiştir. Önce mevcut durum değişir, sonra gerekli görülürse uygun bir şey ayarlanır.
Eğitim, üstünde bu kadar özensiz durulacak bir alan değildir! Bu anlaşıldığında bazı şeyler için çok geç olacak. Yapılacak yanlışların birkaç kişiyi değil bir "nesli" etkilediği hiç kimsenin umurunda değil. Ne deyim bilemiyorum artık.

Sınavları okullar bireysel yaparsa görürüz torpil patlamalarını. Parası olanlar yapıştırır koleje parayı bam bam bam. Okulu dandik olanlara da okul bir yapıştırır duvarda izi çıkar.

Siz ne diyorsunuz arkamdaki çocuk bana TMD başlamadan 1-2 dakika önce biraz yana kay ben kitabı göreyim, onu yapmazsan cevapları söyle dedi. Ve sınavda kopya çekenler vardı.

Okullarda yapılan yazılı sınavlar MEB tarafından gönderilecek duyduğuma göre. Tahminimce her yazılı sınav tıpkı YGS-LYS gibi karma hocalar ile yapılacak. Torpil olayı da kopya olayı da düşecektir tahminimce. Ve yaptığınız ortalamaya göre bir okul seçeceksiniz. Sözel dersleri iyi olan birisi teknik lise-fen lisesi seçemeyecek. Sayısalı iyi olan sosyal bilimler seçemeyecek.
Ancak liseler alım için kendince sınav yapacak mı? O konuda henüz net birşey yok. Beden eğitimi, Görsel sanatlar vb. uygulamalı sınavları olan dersler için de net bir şey yok şuan için. Ancak yazılı sınavlar için ön görülen sistem böyle.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı