TEOG Yüzünden Moralim Çok Bozuk

Dostum türkçe çok götürüyor katsayısı itibariyle. Ben 10 yanlış ile 480 almıştım. 7 yanlış türkçeden 1 ingilizceden diğerleri sosyaldendi. 11 yanlışı olan arkadaşım benden fazla almıştı :( Sana tavsiyem türkçeni ve ingilizceni geliştir.

Arkadaşlar geçen sene TEOG sınavına girdim. Size yemin ediyorum yazdan beridir çalıştım birsürü test çözdüm, video izledim, not aldım, dersaneye gittim. İlk sınavımda sadece Türkçe ve İngilizce'den yanlış çıkardım. Türkçe 5, ingilizce 6. İkinci sınavda yanlışım yok. Puan 466. Niye böyle oldu bilmiyorum ama sırf bundan dolayı istediğim liseye gidemedim. Şu an 9.sınıfım moralim çok bozuk hiç ders çalışmak istemiyorum, dikkatim çok dağılıyor, eski günler aklıma geldikçe deliriyorum. Bu notu haketmediğimi düşünüyorum hayata, dine olan bağlılığım düştü. Ne yapacağımı bilmiyorum. Aptal bir insan da değilim ama nerede hatalıyım bunu nasıl düzelteceğim bilmiyorum. Lütfen yardım edin.
Bende geçen sene teoga girdim sabah 6 da okula gidiyorduk öğlen 1 de çıkıyorduk sonra dershaneye gidip saat 8 e kadar oradaydık en kötü senedi ama hızlı geçti sabret zaten 15 güne kadar bütün sınavlar biter rahatlarsınız :)

Küçük kardeş,
2002 senesinde lise sınavına girmiştim ben de. Hayal ettiğim liseyi kazanıyorum diye koştura koştura çıkıp eve taksiyle uçtum (Kostarika ile Dünya kupası maçımız vardı :D ) . Mat, Fen, Sosyal netlerime bakıyordum, mükemmele yakındı. Türkçe'den de yanlış yapmadığımı, sadece 1-2 boş bıraktığımı biliyordum. Ancak sonuçlar açıklanınca dünya başıma yıkıldı. Mat, Fen ve sosyal bölümleri beklediğim gibiydi ama Türkçe 5 net! Aceleyle Türkçe bölümünün tamamını kaydırdığımı anladım. Maça yetişeceğim diye yılların emeğini çöpe attım.
Dolayısıyla hayalimdeki Anadolu Lisesi yalan oldu. Bir süper lise'ye girdim (bizim zamanımızda vardı, güzel de işleyen bir sistemdi bence). Hırslandım. Bu lisedeki çoğu arkadaşım da kıl payı hatalardan sınav kaçıran elemanlardı. Üniversite sınavında %98'lik bir başarıyla yerleşti benim dönemim. Hayal ettiğim lise olmadıysa da hayal ettiğim üniversitede okudum, yüksek lisans ve doktora yaptım.
Takılma kafana. Lisede edineceğin çalışma alışkanlıkların tüm hayatına yön verecek. Elindekinden en fazla fayda almaya bakmalısın.
Hayal ettiğin okul olmadı diye üzülüyorsan nakil denemelisin. Ama okulun altyapı ve eğitim olarak iyiyse, kırgınlığını bir yana bırakıp hocalarından maksimum fayda almalı, üniversiteye gitmek istiyorsan kendini strese sokmadan ufak ufak çalışmalısın.

8. sinifim LGS sınavıma 20 gün süre kaldı. Bunu görünce benim de moralim bozuldu istediğim yeri kazanamam diye.
Kardeş iyi yaparsın benim asıl isyanım sisteme. Benim bu puanı alma nedenim ortaokul ortalamalarımın düşük olmasından dolayı yoksa 470 üstüde olurdu. Sınavı öylr yaptılar ki sınavlardan sınavlardan 50 60 alan arkadaşım bile 2.teogda 20 yanlış yaptı. Sen bu konuyu unut kafana takma.
8. sinifim LGS sınavıma 20 gün süre kaldı. Bunu görünce benim de moralim bozuldu istediğim yeri kazanamam diye.
Kardeş iyi yaparsın benim asıl isyanım sisteme. Benim bu puanı alma nedenim ortaokul ortalamalarımın düşük olmasından dolayı yoksa 470 üstüde olurdu. Sınavı öylr yaptılar ki sınavlardan sınavlardan 50 60 alan arkadaşım bile 2.teogda 20 yanlış yaptı. Sen bu konuyu unut kafana takma.

Benim geçen sene ilk dönem matematik sınavından 11 yanlışım vardı. İkinci dönem 5 yanlışa düştü. 413 puanla bitirdim seneyi stres yapma aklındakini de unutursun. Ayrıca bu seneki sistemde 3 yanlış 1 doğruyu götürüyor. Bilmiyorsan sallama, boş bırak.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı