Tercih sıralaması nasıl yapılmalı?

Bloody25

Megapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, şimdi resimde de gördüğünüz gibi TYT'den böyle bir puan ve sıralama aldım. Eskişehir'de bir üniversitede okumak istiyorum, kılavuzdan ve internetten sıralamaya göre bir siteden hesapladığımda karşıma yaklaşık 25 tercih yapabileceğim bölüm çıktı. Ancak ben 680 bindeyken sıralamayı 550 binden arattım.
Ancak zaten resimde de gördüğünüz üzere sıralamamın üstünde olan bölümlerden sadece "adalet" ve "makine" bölümlerini tercih etmeyi düşünüyorum.

Özet olarak sorumlarım şunlar:

1) Adalet ve makine bölümü benim sıralamamın üstünde olduğundan sizce yazmalı mıyım gelir mi, yoksa hiç yazmayayım mı?

2) En son olarak da sıralamayı yaparken geriye kalan her bölüme sıralamam yetiyor o yüzden tercihte sıralama yaparken istediğim bölümden istemediğime göre sıralamayı düşünüyorum. Örnek olarak dış ticaret, turizm ve lojistik istediğimden ilk üçe yazacağım. Ancak sorum şu ki ben her ne olursa olsun bu sene herhangi bir bölüme yerleşmek istiyorum yani bu istediğim 3 bölüm gelmezse de bir fark etmeksizin bir bölüme girmek istiyorum geriye de gördüğünüz üzere bir sürü bölüm çıkıyor.
Yani ben bu üç bölümden sonra kesinlikle bir yere yerleşmek için sıralamayı nasıl yapmalıyım? Dördüncüye direkt en düşük sıralamayı mı yazmalıyım yoksa yine atıyorum kalan bölümleri sıralamaya göre en yukarıdan aşağıda doğru mu yazmalıyım? Buradaki sorum dediğim gibi herhangi bir yere yerleşmeyi garantilemek için nasıl bir sıralama yapmalıyım istediğim bölümler dışında?

Dosya Ekleri

• TYTPuan.png
    TYTPuan.png
    12,6 KB · Görüntüleme: 176
  • Bölümler.png
    Bölümler.png
    122,2 KB · Görüntüleme: 179
Son düzenleyen: Moderatör:
Son anda adalet yazacakken vazgeçmiş biri olarak soruyorum

Neden adalet istiyorsun?

Ben hukuk için istiyordum DGS ile tamamlarım diye düşünüyordum sadece TYT konuları çıkması da hoşuma gitmişti

Ama sıkıntı şu ki kontenjanla çok az

Ve DGS de biz sayısalcılardan ve sözelcilerden çok daha kötü durumdayız

Çünkü her iki dersten de en kötü 40 net çıkarmamız gerekiyor. ve süreyi iyi kontrol etmek gerekiyor bunları göz önüne almalısın eğer dgs gibi bir hedefin varsa

yoksa sadece adalet bölümünden bir işe girmek istiyorsan kendin bilirsin

Son anda adalet yazacakken vazgeçmiş biri olarak soruyorum.

Neden adalet istiyorsun?

Ben hukuk için istiyordum DGS ile tamamlarım diye düşünüyordum sadece TYT konuları çıkması da hoşuma gitmişti.

Ama sıkıntı şu ki kontenjanla çok az.

Ve DGS de biz sayısalcılardan ve sözelcilerden çok daha kötü durumdayız.

Çünkü her iki dersten de en kötü 40 net çıkarmamız gerekiyor. Ve süreyi iyi kontrol etmek gerekiyor bunları göz önüne almalısın eğer DGS gibi bir hedefin varsa.

Yoksa sadece adalet bölümünden bir işe girmek istiyorsan kendin bilirsin.

Amacım işten daha çok bir diploma sahibi olmak ondan bu bölümler arasından yani zaten özellikle istediğim bir şey yok sadece daha sıcak baktıklarım var birkaç tane onları ilk olarak yazacağım gerisini de dediğim gibi kesinlikle yerleşmek istediğim için hepsini dolduracağım ancak %100 yerleşmeyi nasıl bir sıralama ile yapabilirim o konuda tam bilgim yok.

Merhaba arkadaşlar, şimdi resimde de gördüğünüz gibi TYT'den böyle bir puan ve sıralama aldım. Eskişehir'de bir üniversitede okumak istiyorum, kılavuzdan ve internetten sıralamaya göre bir siteden hesapladığımda karşıma yaklaşık 25 tercih yapabileceğim bölüm çıktı. Ancak ben 680 bindeyken sıralamayı 550 binden arattım.
Ancak zaten resimde de gördüğünüz üzere sıralamamın üstünde olan bölümlerden sadece "adalet" ve "makine" bölümlerini tercih etmeyi düşünüyorum.

Özet olarak sorumlarım şunlar:

1) adalet ve makine bölümü benim sıralamamın üstünde olduğundan sizce yazmalı mıyım gelir mi, yoksa hiç yazmayayım mı?

2) en son olarak da sıralamayı yaparken geriye kalan her bölüme sıralamam yetiyor o yüzden tercihte sıralama yaparken istediğim bölümden istemediğime göre sıralamayı düşünüyorum. Örnek olarak dış ticaret, turizm ve lojistik istediğimden ilk üçe yazacağım. Ancak sorum şu ki ben her ne olursa olsun bu sene herhangi bir bölüme yerleşmek istiyorum yani bu istediğim 3 bölüm gelmezse de bir fark etmeksizin bir bölüme girmek istiyorum geriye de gördüğünüz üzere bir sürü bölüm çıkıyor.
Yani ben bu üç bölümden sonra kesinlikle bir yere yerleşmek için sıralamayı nasıl yapmalıyım? Dördüncüye direkt en düşük sıralamayı mı yazmalıyım yoksa yine atıyorum kalan bölümleri sıralamaya göre en yukarıdan aşağıda doğru mu yazmalıyım? Buradaki sorum dediğim gibi herhangi bir yere yerleşmeyi garantilemek için nasıl bir sıralama yapmalıyım istediğim bölümler dışında?

2.fotografta güzel bir sıralama yapmışsın ama aşure gibi olmuş bölümler çoğu birbiriyle alakasız kafan çok karışık gibi.

Amacım işten daha çok bir diploma sahibi olmak ondan bu bölümler arasından yani zaten özellikle istediğim bir şey yok sadece daha sıcak baktıklarım var birkaç tane onları ilk olarak yazacağım gerisini de dediğim gibi kesinlikle yerleşmek istediğim için hepsini dolduracağım ancak %100 yerleşmeyi nasıl bir sıralama ile yapabilirim o konuda tam bilgim yok.

Bu videoyu izle dakika 24:13'ten itibaren izlemeye başla tercih konusunda kafanda şüphe kalmayacak.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sıralaman 680 binse tercih listeni 540 ile 1 milyon arası tutabilirsin kesin yerleşme adına ve kesinlikle de gitmek istemediğin bir bölüm yazma. Bir bakmışsın, o bölüm tutar falan gitmek zorunda kalırsın. Diyelim ki gitmedin, seneye tekrar sınava gireceksin. Bu sefer de OBP yarıya düşer. Her açıdan sıkıntılı kısacası.

Sıralaman 680 binse tercih listeni 540 ile 1 milyon arası tutabilirsin kesin yerleşme adına ve kesinlikle de gitmek istemediğin bir bölüm yazma. Bir bakmışsın, o bölüm tutar falan gitmek zorunda kalırsın. Diyelim ki gitmedin, seneye tekrar sınava gireceksin. Bu sefer de OBP yarıya düşer. Her açıdan sıkıntılı kısacası.

Şöyle ki dediğim gibi her türlü gitmek istiyorum bölüm fark etmeksizin, amacım buradan iş bulmak değil. Tabii öncelik olarak birkaç bölüm var kafamda onları zaten ilk sıralara istediğime göre sıralayacağım ancak her ihtimale karşı eğer ki onlar gelmezse diye yine de kesinlikle yerleşmek istediğimden kalan bölümleride yazmak istiyorum. Ancak kesin yerleşmem için nasıl bir sıralama yapmalıyım onu bilmiyorum direk istediğim bölümlerden sonrasına en düşüğünü mü yazmalıyım yoksa bütün kalan bölümleri sıralamaya göre yukarıdan aşağı mı sıralamılıyım. Dediğim gibi kesin yerleşmek için ya da o ihtimali güçlendirmek için nasıl yapmalıyım onu bilmiyorum.

Tercih listesini en çok istediğin bölümden en az istediğin bölüme göre sırala. 24 tane tercih hakkın bulunuyor. Tercih aralığının da 2021 senesine göre 540 bin ile 1 milyon arası kapatan bölümleri ekleyebilirsin.

Şöyle ki dediğim gibi her türlü gitmek istiyorum bölüm fark etmeksizin, amacım buradan iş bulmak değil. Tabii öncelik olarak birkaç bölüm var kafamda onları zaten ilk sıralara istediğime göre sıralayacağım ancak her ihtimale karşı eğer ki onlar gelmezse diye yine de kesinlikle yerleşmek istediğimden kalan bölümleride yazmak istiyorum. Ancak kesin yerleşmem için nasıl bir sıralama yapmalıyım onu bilmiyorum direk istediğim bölümlerden sonrasına en düşüğünü mü yazmalıyım yoksa bütün kalan bölümleri sıralamaya göre yukarıdan aşağı mı sıralamılıyım. Dediğim gibi kesin yerleşmek için ya da o ihtimali güçlendirmek için nasıl yapmalıyım onu bilmiyorum.

İklimlendirme, orstez ve protez, bilgisayar programcılığı, labaratuvar teknikerliği öneririm.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı