Termal macun 2 haftada bitiyor

Isınma yapmıyorsa boşuna söküp durma güzelce temizle mercimek kadar ekran kartının soğutucusuna sık ortaya kapat vidaları sık bir daha da açma benim 5 seneyi geçti daha da tık yok ısınma yapmadıktan sonra gerek yok macun sürüp durmaya
Önceden yükte 82 dereceyi geçirtmiyordum fanı %56da tutup. Şuanda ise maksimum 71 dereceyi gördü.
Ekran kartınına elektrik veren kablo sıvı falan gördü mü şasi yapıyor olabilir ısınmaya sebep olur
Ayrıca otoda dursun fan hızı

Manuel fan ile 82' de tutuyordum daha nasıl ısınsın ciddi söylüyorum AMD soba görevi görüyor şuanda ayak fanını çalıştırmıyorum küçük odanın soğuğunu kıracak kadar görev görüyor.

Yahu niye söküyorsun? Macunun bittiği falan yok sen sadece macunu israf ediyorsun. Macun 2 yılda bir yenilenmeli. Macunu tamamen silip azıcık sür ve bir daha soğutucuyu sökme.
2 yıl az değilmi hocam 5 yılda bir yenilesin

Isınmayan kartlarda sorun olmuyor r7 265 vardı ben 3 yılın sonunda ben buna hiç macun sürmedim diye açıp sürmüştüm gariban kurumuş macunla bile 70 dereceyi bulmuyodu. Ama ısınmaya müsait ve eski kartlarda hiç deilse senelik adam gibi bakım şarttır bence ben yapıyorum isteyen yapar isteyen yapmaz.
Bu arada birşey daha sorim malum aktif arkadaşlar var i5 2500 işlemci bu ekran kartıyla darboğaz yapıyor. Bf4 gibi 64 kişilik haritalarda GPU %80 civarında kullanılıp fps' in 50-55' lere düşmesine sebep oluyor. LGA 1155 soket için i7 3770' i bulabildim o.c yapılmamış olarak çarpan kilidi kapalı zaten başka işlemci önerirmisiniz?

Senin macun fotoğrafta çok sıvı gibi gözüküyor o yüzden sıkıntı oluyor olabilir. Farklı bir marka bir termal macun al ve dene.
Bende ucuz 5 TL ye satılan macunları alıp dizüstü bilgisayarıma uyguluyordum ve dediğin gibi 1 hafta geçmeden yok oluyordu fakat. Çok akışkan bir yapıya sahipti. Isındığı zaman eritiyor olabilir. Yani bozuk, kalitesiz bir üründen kaynaklanıyor.

Bu arada her zaman söküyorsan fanların bilyelerini yağlamayı unutma.

Aynen öyle kardeşim, 5 sene kullanmışımdır GTS 50 ekran kartını tık dememişti, Sonrasında satmıştım ne oldu tabi şu an bilemem. Zaten kart kendini belli eder o zaman müdahale edilir. Yani kaç sene gideceği pek belli olmuyor 2 mi, 3 mü, 5 mi? diye.

Sent from my SM-G900FQ using Technopat mobile app

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…