Termal macun 2 haftada bitiyor

Arkadaşlar iyi günler, Xigmatek PTI-G3606 macununu ekran kartıma sürdükten 2 hafta sonra kartın işlemcisi üzerinde macun kalmıyor ve ısıya neden oluyor. 2 haftada bir bu kartı söküp macun yenilemekten bıktım artık. Önerisi olan var mı ne yapılmalı?

Fotoğraf linkleri:

Eki Görüntüle 370285Eki Görüntüle 370286

Bu arada çok sürmüşsün vs. demeyin çünkü az sürdüğümde resimlerki olanda kalmıyo buharlaşıyor sanki.
Isınma yapmıyorsa boşuna söküp durma güzelce temizle mercimek kadar ekran kartının soğutucusuna sık ortaya kapat vidaları sık bir daha da açma benim 5 seneyi geçti daha da tık yok ısınma yapmadıktan sonra gerek yok macun sürüp durmaya
Önceden yükte 82 dereceyi geçirtmiyordum fanı %56da tutup. Şuanda ise maksimum 71 dereceyi gördü.
Ekran kartınına elektrik veren kablo sıvı falan gördü mü şasi yapıyor olabilir ısınmaya sebep olur
Isınma yapmıyorsa boşuna söküp durma güzelce temizle mercimek kadar ekran kartının soğutucusuna sık ortaya kapat vidaları sık bir daha da açma benim 5 seneyi geçti daha da tık yok ısınma yapmadıktan sonra gerek yok macun sürüp durmaya

Ekran kartınına elektrik veren kablo sıvı falan gördü mü şasi yapıyor olabilir ısınmaya sebep olur
Ayrıca otoda dursun fan hızı

Manuel fan ile 82' de tutuyordum daha nasıl ısınsın ciddi söylüyorum AMD soba görevi görüyor şuanda ayak fanını çalıştırmıyorum küçük odanın soğuğunu kıracak kadar görev görüyor.

2 yıl az değilmi hocam 5 yılda bir yenilesin :D
Isınmayan kartlarda sorun olmuyor r7 265 vardı ben 3 yılın sonunda ben buna hiç macun sürmedim diye açıp sürmüştüm gariban kurumuş macunla bile 70 dereceyi bulmuyodu. Ama ısınmaya müsait ve eski kartlarda hiç deilse senelik adam gibi bakım şarttır bence ben yapıyorum isteyen yapar isteyen yapmaz.
Bu arada birşey daha sorim malum aktif arkadaşlar var i5 2500 işlemci bu ekran kartıyla darboğaz yapıyor. Bf4 gibi 64 kişilik haritalarda GPU %80 civarında kullanılıp fps' in 50-55' lere düşmesine sebep oluyor. LGA 1155 soket için i7 3770' i bulabildim o.c yapılmamış olarak çarpan kilidi kapalı zaten başka işlemci önerirmisiniz?

Senin macun fotoğrafta çok sıvı gibi gözüküyor o yüzden sıkıntı oluyor olabilir. Farklı bir marka bir termal macun al ve dene.
Bende ucuz 5 TL ye satılan macunları alıp dizüstü bilgisayarıma uyguluyordum ve dediğin gibi 1 hafta geçmeden yok oluyordu fakat. Çok akışkan bir yapıya sahipti. Isındığı zaman eritiyor olabilir. Yani bozuk, kalitesiz bir üründen kaynaklanıyor.

Bu arada her zaman söküyorsan fanların bilyelerini yağlamayı unutma.

2 yıl az değilmi hocam 5 yılda bir yenilesin :D
Aynen öyle kardeşim, 5 sene kullanmışımdır GTS 50 ekran kartını tık dememişti, Sonrasında satmıştım ne oldu tabi şu an bilemem. Zaten kart kendini belli eder o zaman müdahale edilir. Yani kaç sene gideceği pek belli olmuyor 2 mi, 3 mü, 5 mi? diye.

Sent from my SM-G900FQ using Technopat mobile app

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı