- Katılım
- 13 Kasım 2018
- Mesajlar
- 20.484
- Çözümler
- 776
Hangi kartı kullanıyorsunuz?
Powercolor r9 280xHangi kartı kullanıyorsunuz?
Isınma yapmıyorsa boşuna söküp durma güzelce temizle mercimek kadar ekran kartının soğutucusuna sık ortaya kapat vidaları sık bir daha da açma benim 5 seneyi geçti daha da tık yok ısınma yapmadıktan sonra gerek yok macun sürüp durmayaArkadaşlar iyi günler, Xigmatek PTI-G3606 macununu ekran kartıma sürdükten 2 hafta sonra kartın işlemcisi üzerinde macun kalmıyor ve ısıya neden oluyor. 2 haftada bir bu kartı söküp macun yenilemekten bıktım artık. Önerisi olan var mı ne yapılmalı?
Fotoğraf linkleri:
Eki Görüntüle 370285Eki Görüntüle 370286
Bu arada çok sürmüşsün vs. demeyin çünkü az sürdüğümde resimlerki olanda kalmıyo buharlaşıyor sanki.
Ekran kartınına elektrik veren kablo sıvı falan gördü mü şasi yapıyor olabilir ısınmaya sebep olurÖnceden yükte 82 dereceyi geçirtmiyordum fanı %56da tutup. Şuanda ise maksimum 71 dereceyi gördü.
Ayrıca otoda dursun fan hızıIsınma yapmıyorsa boşuna söküp durma güzelce temizle mercimek kadar ekran kartının soğutucusuna sık ortaya kapat vidaları sık bir daha da açma benim 5 seneyi geçti daha da tık yok ısınma yapmadıktan sonra gerek yok macun sürüp durmaya
Ekran kartınına elektrik veren kablo sıvı falan gördü mü şasi yapıyor olabilir ısınmaya sebep olur
Manuel fan ile 82' de tutuyordum daha nasıl ısınsın ciddi söylüyorum AMD soba görevi görüyor şuanda ayak fanını çalıştırmıyorum küçük odanın soğuğunu kıracak kadar görev görüyor.Isınma yapmıyorsa boşuna söküp durma güzelce temizle mercimek kadar ekran kartının soğutucusuna sık ortaya kapat vidaları sık bir daha da açma benim 5 seneyi geçti daha da tık yok ısınma yapmadıktan sonra gerek yok macun sürüp durmaya
2 yıl az değilmi hocam 5 yılda bir yenilesinYahu niye söküyorsun? Macunun bittiği falan yok sen sadece macunu israf ediyorsun. Macun 2 yılda bir yenilenmeli. Macunu tamamen silip azıcık sür ve bir daha soğutucuyu sökme.
Isınmayan kartlarda sorun olmuyor r7 265 vardı ben 3 yılın sonunda ben buna hiç macun sürmedim diye açıp sürmüştüm gariban kurumuş macunla bile 70 dereceyi bulmuyodu. Ama ısınmaya müsait ve eski kartlarda hiç deilse senelik adam gibi bakım şarttır bence ben yapıyorum isteyen yapar isteyen yapmaz.2 yıl az değilmi hocam 5 yılda bir yenilesin![]()
Aynen öyle kardeşim, 5 sene kullanmışımdır GTS 50 ekran kartını tık dememişti, Sonrasında satmıştım ne oldu tabi şu an bilemem. Zaten kart kendini belli eder o zaman müdahale edilir. Yani kaç sene gideceği pek belli olmuyor 2 mi, 3 mü, 5 mi? diye.2 yıl az değilmi hocam 5 yılda bir yenilesin![]()
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.