Termal macun değişikliği sonrası sıcaklıklar değişmedi

Hocam aynı mouse pad ve aynı mouse bende de var korktum beni mi çektiniz diye.

Önceden 92 95 Ti halen aynı yani 90 -95 arası çok ta sürmedim azda şimdi ne yapayım.

Sorgulama yaptım ama olmuyor yani orijinal ya da çakma demiyor.

Deneyeceğim hocam.

Arkadaşlar yardım edecek yok mu nasıl çözerim?

Hocam sıcaklık normal. Valorant işlemciyi ağır oyunlara göre daha fazla kullanıyor zaten. Korkmanıza gerek yok. Havalar çok sıcak olduğu için bilgisayarlar da (özellikle laptoplar) fazla ısınıyor.

Acaba ASUS'un yıllardır olan beceriksizliğinin eseri olabilir mi o sıcaklıklar? ASUS laptop kullanan kimi görsem şikayet ettiği ana konu aşırı ısınma. Bunun da sebebi tasarımdan kaynaklıdır. Cihaz kompaktlığı ikinci sırada gelir. Ayrıca ben şu ana kadar o kadar "kompakt" denecek bir Gaming laptop da görmedim. Çoğunun kasası bayağı kalındır.

Tamam ASUS kötü diyelim. Lenovo da 100 dereceye dayanıyor HP de Dell de. Fiyat performans denilebilecek tüm laptoplar bu sıcaklıkları görecektir zaten. Normalden 5 bin fazla verip MSI laptop almadığınız sürece yazın 80-85 dereceler hayal. Bu kadar fazla laptop yükte 95 derecelerde çalışıyorsa onun mühendisi bunu bilerek yapıyordur. Yanlış hatırlamıyorsam Intel 96 derece işlemci normal bir şekilde çalıştığını söyledi. Zaten 95 derecelerde zarar görecek olsa bilgisayar 105 derecede kapanmaz. 90-95 derecede kapanır.

Hocam sıcaklık normal. Valorant işlemciyi ağır oyunlara göre daha fazla kullanıyor zaten. Korkmanıza gerek yok. Havalar çok sıcak olduğu için bilgisayarlar da (özellikle laptoplar) fazla ısınıyor.

Tamam ASUS kötü diyelim. Lenovo da 100 dereceye dayanıyor HP de Dell de. Fiyat performans denilebilecek tüm laptoplar bu sıcaklıkları görecektir zaten. Normalden 5 bin fazla verip MSI laptop almadığınız sürece yazın 80-85 dereceler hayal. Bu kadar fazla laptop yükte 95 derecelerde çalışıyorsa onun mühendisi bunu bilerek yapıyordur. Yanlış hatırlamıyorsam Intel 96 derece işlemci normal bir şekilde çalıştığını söyledi. Zaten 95 derecelerde zarar görecek olsa bilgisayar 105 derecede kapanmaz. 90-95 derecede kapanır.
Nasıl normal? Tamam laptop ama bir yere kadar, 95 derece çok yüksek.
@XdSaga hocam soğutucuyu yanlış yerleştirmişsinizdir belki, tekrar sürmeyi deneyebilirsiniz. Isı sorunu yine çözülmezse işlemci Turbo Boost kapatmayı deneyebilirsiniz.

@XdSaga hocam soğutucuyu yanlış yerleştirmişsinizdir belki, tekrar sürmeyi deneyebilirsiniz. Isınma sorunu yine çözülmezse işlemci Turbo Boost kapatmayı deneyebilirsiniz.

Hocam yanlış nasıl yerleştireceğim blok oturmazdı silsem tekrar sürsem ve eğer yardım edecekseniz ne kadar sürmem gerektiğini ve nasıl sürmemle ilgili anlatırsınız belki ben yanlış yapmışımdır denerim bu arada Turbo Boost ne nasıl kapatacağım.

@XdSaga hocam soğutucuyu yanlış yerleştirmişsinizdir belki, tekrar sürmeyi deneyebilirsiniz. Isınma sorunu yine çözülmezse işlemci Turbo Boost kapatmayı deneyebilirsiniz.

OC ve soğutma bölünde 18 mesajınız var kafayı sıcaklıklarla bozmuş bana 95 derece yüksek diyemezsiniz. Çünkü onu yapan mühendis bile demiyor. Mühendis bir şey bilmiyor zaten size bırakmış nasıl soğutulacağını. Turbo Boost kapatma falan gereksiz yere performans düşürme.

OC ve soğutma bölünde 18 mesajınız var kafayı sıcaklıklarla bozmuş bana 95 derece yüksek diyemezsiniz. Çünkü onu yapan mühendis bile demiyor. Mühendis bir şey bilmiyor zaten size bırakmış nasıl soğutulacağını. Turbo Boost kapatma falan gereksiz yere performans düşürme.
Haklısınız hocam. 95 derece iyi bir değer 🙂.
Hocam yanlış nasıl yerleştireceğim blok oturmazdı silsem tekrar sürsem ve eğer yardım edecekseniz ne kadar sürmem gerektiğini ve nasıl sürmemle ilgili anlatırsınız belki ben yanlış yapmışımdır denerim bu arada Turbo Boost ne nasıl kapatacağım.
İnternette bulabilirsiniz. Kapatıp kapatmamak size kalmış, kapatırsanız bir miktar performans düşüşü yaşarsınız. Termal macun sürülüşü hakkında Intel bunu yazmış:
"Kabaca, bezelye veya pirinç tanesi boyutunda olmalıdır. Yeterli miktarda kullanılmazsa yüzeyin tamamını kaplamadığı için etkili olmayabilir. Fazla uygulanması ise metal yüzeylerin birbirinden çok uzakta olması nedeniyle macunun işlevini azaltır ve takma sırasında anakartın üzerine dökülme riski vardır."

95 derece iyi değil. Normal. Bu arada 95 değil 90 95 arası. PC kapanma sıcaklığına yeterince uzak. Arkadaş termal macunu iyi sürmemiş olabilir. 3 yıllık macunla fark olmaması biraz garip.

Belki kötü sürmüş olabilirim ama hocam bende hem CPU hem CPU'ya bezelye boyutunda nohut koydum ve spatula ile yaydım sizce yaymamalı mıydım neyse bir dahaki açısımda daha iyi sürerim.

Merhaba. Dün MX4 ile termal macunu değiştirdim ama bilgisayarın sıcaklıkları değişmedi ve ısınmaya devam ediyor. Nasıl bu sıcaklığı düşürürüm yardım eder misiniz?
Kullandığım laptop Acer Nitro 5

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı