Termal macun değişimi sonrası bilgisayar açılmıyor

DreamChaser06

Hectopat
RAM
2x4 GB RAM
Ekran kartı
ASUS GTX 770
Anakart
MSI Z95 Gaming 5
İşlemci
i5 4690
Merhaba bilgisayarın özellikle işlemcisinin sıcaklık değerleri çok fazlaydı. Intel'in stok soğutucusunun yerine kule tipi bir soğutucuya geçiş yaptım. Aynı zamanda termal macunu da yeniledim. Ekran kartını açıp onun da macununu yeniledim. İşlemler bittikten sonra bilgisayar bir açılıp bir açılmamaya başladı. Bilgisayar her türlü açılıyor fakat bazen şans eseri görüntü veriyor bazen vermiyor. Kendi inisiyatifine kaldı. Açıldığında saatlerce kullanabiliyorum. Yüksek sıcaklık değerleri de gitti. En az 30 derecelik bir inme bile yaşandı fakat her istediğimde bilgisayarı açamıyorum nedeni ne olabilir? Bilgisayarı sıfırlamak da istiyorum fakat Windows kurulurken yeniden başlatıyor sıkıntı çıkarabilir. Sıkıntı neden kaynaklanıyor olabilir?

Görüntü veriyor. Şu an zaten o bilgisayardan yazıyorum. Ama her istediğimde açılmıyor. Tam anlamıyla bir sıkıntı olsa hiç açılmaması gerekmez mi?

Bende de o sorun vardı VGA girişini değiştirdiğimde düzeldi kankam bir baktır istersen güvenilir biri varsa.

Sorun Ekran kartında değil, CPU'yu iyi taktığına bir bak. Benim başıma da geldi anakarttan düz kontak yapıp açtım bilgisayarı. CPU temassızlık yaşarsa bilgisayar açılmaz.

Tekrar tekrar aynı şeyleri yazıyor olacağım ama bilgisayar açılıyor. Açıldıktan sonra oyun bile oynatıyor. Açılınca bir sorunu yok. Bir şeyi yanlış yapmış olsam hiç açılmaması lazım. Yanlış takmış olsam açıp kullanabilir miyim? Her açtığımda gelmiyor görüntü. Birkaç denemeden sonra birinde görüntü geliyor ancak öyle kullanabiliyorum.

Tekrar tekrar aynı şeyleri yazıyor olacağım ama bilgisayar açılıyor. Açıldıktan sonra oyun bile oynatıyor. Açılınca bir sorunu yok. Bir şeyi yanlış yapmış olsam hiç açılmaması lazım. Yanlış takmış olsam açıp kullanabilir miyim? Her açtığımda gelmiyor görüntü. Birkaç denemeden sonra birinde görüntü geliyor ancak öyle kullanabiliyorum.
Kasanın statik elektriğini al, Gpunun macununu değiştirirken, bedenindeki elektrik karta nufüs etmis olabilir. Kasayı kapat, güç tuşuna 10 saniye basılı tut, bu işlemi birkaç kere tekrarla. Ramlarını söküp uclarını silgiyle silip geri takmayı dene.

Kasanın statik elektriğini al, GPU'nun macununu değiştirirken, bedenindeki elektrik karta nufüs etmis olabilir. Kasayı kapat, güç tuşuna 10 saniye basılı tut, bu işlemi birkaç kere tekrarla. RAM'larını söküp uclarını silgiyle silip geri takmayı dene.

Bu işin olacağından emin misiniz RAM işlemine tamam ama statik elektrik olayını nasıl çıkartsın?

Bu işin olacağından emin misiniz RAM işlemine tamam ama statik elektrik olayını nasıl çıkartsın?
Aynı şeyler başıma gelmişti, sizin dediklerini de denedim fakat hiç sonuç vermedi. Bu işlerde olan insanlar önemli bilgisayar veya donanım parçalarını değişirken statik elektrik alıcı ürünler kullanırlar. Ben ilk yaptığımda böyle birşey yapmadığım için başıma geldi. Kasanın güç tuşuna kapalıyken basılı tutmak yada Psu'nun fişini çekip aç kapa yapmak. Bazıları kontrol kalemi yardımıyla da alıyor elektriği.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı