Termal macun değişimi sonrasında ısınma sorunu

kiva1212

Hectopat
Daha fazla  
Profil Kapağı
1521555672
Asus K555LN serisi bir laptopa sahibim. 3 yıl boyunca hiç termal macununu değiştirmedim. 3 yıl sonra Zalman STG 2 termal macun aldım nasıl sürülmesi gerektiği hakkında çeşitli videolar izledim ona göre sürdüm termal macunu fakat normal de oyun oynarken 55-60 derece sıcaklığa ulaşan laptop 85-88 derecelere kadar çıkmaya başladı. Zalman STG 2 yerine Cooler Master Mastergel Maker Nano Elmas Partiküllü Termal Macun kullansam sorun düzelir mi?

Termal macun yenileme öncesi:
eskii.png

Termal macun değişimi sonrası:
yenii.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Macunu çok sürmüş olabilir misiniz acaba? Dizüstü bilgisayarlarda yüzey alanları çok küçük olduğu için normalden daha da az sürmek gerekiyor. Ayrıca macun ne kadar kötü de olsa doğru bir uygulama sonrası değerlerin bu kadar yüksek olmaması gerekiyor. Uygulamada bir hata yapmış olabilirsiniz. Fan bağlantılarını yaptığınızdan ve soğutucu bloğu doğru taktığınızdan emin olun.

Termal macunu nasıl uyguladığınızı kısaca anlatır mısınız? Soğutucu bloğunun yerine tam oturduğundan emin misiniz?

Dikkatimi çeken anakart, işlemciyle beraber harici GPU'da sıcaklıktan etkilenmiş. 2. resimde görünmüyor ama eminim HDD'de sıcaklıktan nasibini almıştır. Macun değiştirmenin çözüm olacağını sanmam ya soğutucu blok vidaları tam sıkılmamış ya da fazla macun sürülmüş görünüyor.

Arkadaşlar çok ince katman olarakta sürdüm, mercimek tanesi büyüklüğünde sıkıp soğutucu bloğu üstüne yerleştirip bu şekilde de denedim. Soğutucu blok yerine oturuyor kontrol ettim ve vidalarını üzerindeki rakam sırasıyla sıkıştırdım. Defalarca kontrol ettim ama bu sorun devam ediyor.

Dosya Ekleri

• IMG_20180321_161820.jpg
    IMG_20180321_161820.jpg
    236,4 KB · Görüntüleme: 770
Cooler Master Mastergel Maker macunu bugün uygulama şansı buldum ve 10 dk oyun oynadım yine sonuçlar değişmedi. Fan çalışıyor, soğutucu blok yerine tam oturuyor, termal macunu doğru bir şekilde ince bir katman olarak uyguluyorum fakat ben sorunu yine düzeltemedim. Çözümü olan ya da bu sorunun başka neyden kaynaklanabileceğini bilen arkadaşlar bana yardımcı olurlarsa sevinirim.

Dosya Ekleri

• Cooler Master Mastergel Maker Nano Elmas Partiküllü Termal Macun.png
    Cooler Master Mastergel Maker Nano Elmas Partiküllü Termal Macun.png
    16,2 KB · Görüntüleme: 832
Sonuçlar son resimde biraz daha iyi duruyor. Bilgisayarı daha güzel hava alabilecek şekilde altına destek koyarak kullanın. Fanın veya soğutucu bloğun ve ısı borularının performansı düşmüş olabilir. 80 derece ve hatta 85 derecelere çıkıp o seviyelerde çalışabiliyor dizüstü bilgisayarlar. Tabi ne kadar serin olursa o kadar iyi.

Anladım fakat bende de takıntı var biraz termal macunu değiştirene kadar fan sesi duymadığım pc de sürekli fan sesi duymak sinir bozucu oluyor. Uygun bir zamanda artık fan ve soğutucu bloğu yenilerim olmazsa, fakat bu soğutucu blokların sıfır olanı yok sanırım piyasada.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Sanırım sorunun neyden kaynaklandığını buldum. Soğutucu borunun ucunda hafif bir çatlak var.

Dosya Ekleri

• çatlak.jpg
    çatlak.jpg
    3,3 KB · Görüntüleme: 792
ZM-STG2 seçimi büyük hata olmuş. O macunun üretimi duralı rahat 5 sene oldu ve raflardaki birçok ZM-STG2 ürünleri bayat. MasterGel Maker Nano yerine 1 gramlık Thermal Grizzly Kryonaut almanı öneririm. Teknik özellik ve performans bakımından şuan en iyi macun Kryonaut.
Kesinlikle kendimde kullanıyorum. Lakin Nanokatalog'tan gelmesi baya uzun sürüyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı