Termal macun değişimi

Kayra Kurtoğlu

Decapat
Katılım
5 Haziran 2020
Mesajlar
191
Makaleler
1
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bilgisayarımı toplayalı 2 sene geçti. Başıma iş almaktan korktuğum için termal macun değişimini hep erteledim. Artık zamanı geldi. Termal macun değişimi konusunda detaylı bilgi almak istiyorum. Hangi macunu almalıyım? Tüm parçaları Vatan Bilgisayar'dan almıştım. Vatan Bilgisayar termal macunumu değiştirir mi? Hem işlemcimin hem de ekran kartımın termal macununu değiştirmem gerekiyor diye biliyorum. Ekran kartı işlemciden daha karmaşık geliyor elimi yüzüme bulaştırmak istemiyorum. Önerilerinizi ve yardımlarınızı bekliyorum.
 
Dostum Noctua NT-H1 kullanıyorum güzel bir macun, orta segmentin en kaliteli macunlarındandır hatta başını çeker diyebilirim. Tavsiye ederim, internette videoları vardır bakabilirsin.
 
Termal macun değiştirmek kendinizin yapabileceği basit bir işlem nohut tanesi kadar sıkarak yayarsanız etkisini gösterecektir. Ben artctic-MX4 öneririm macun olarak.
 
@MisakiTaro sana macun önerisi yapacaktır.
Cihazı açarken vidaları kümele, kapaktan söktüklerini bir yere içeriden söktüklerini bir yere koy. Zaten macunu nereye süreceğin belli oluyor ama internetten bir videoya bakarsan kafanda ki soru işaretleri gider.

Düzeltme ben nedense cihazı laptop sanmıştım. 2 yıl açmayınca kafam laptop garantisine gitmiş demek ki. O zaman parça sökerken çok dikkat etmeyin direk sökün gitsin :D.
 
Son düzenleme:
Ekran kartın için macun değişimine gerek yok. Zaten değişim yaparsan garanti dışı kalır. Ekran kartlarında uzun süre kurumayacak değişik bir termal macun kullanılır. Değişim anca 3-4 yıl sonra gerekir.

Sürme yöntemleri şu videoda mevcut:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Önerilerim, STC-08, MX-4 ve Thermal Grizzly Kryonaut şeklindedir. Bütçe varsa Thermal Grizzly parasını kuruşu kuruşuna hak ediyor.
 
Ben daha geçen hafta Thermal Grizzly kullanarak değiştirdim. Stres testlerde ısı gene yükseldi. Ama kullandıkça fark ettim ki laptopun fan sesini duymaz oldum ve artık klavyem ısınmıyor. Fiyatı yüksek ama 2 senede bir yapılacak bir işlem için bence mantıklı fiyatı. Master Gel Pro' nun ısı iletkenliği 9 W/MK. Thermal Grizzly' nin ki 14 W/MK. Monster da laptoplarında Thermal Grizzly kullanıyormuş.
 
Sıvı soğutma alırken yanında çıkmıştı, 9600k ve Aurora 240 ile kullanmaya kıyamıyorum 😄
Macunları kuruduğu vakit 2070 Super'lere süreceğim.

Bu konuda @MisakiTaro macunun bozulduğundan bahsetmiş başına öyle bir şey gelmeden önce bir yerlere sür yazık etme macuna :D.
 
Sıvı soğutma alırken yanında çıkmıştı, 9600K ve Aurora 240 ile kullanmaya kıyamıyorum 😄
Macunları kuruduğu vakit 2070 Super'lere süreceğim.
120 TL hocam. 1 gram için fiyat gerçekten çok fazla. Bende 5.5 gram var 120'ye almıştım. :D Ben de sürmeye kıyamıyorum.
 

Geri
Yukarı