Termal macun değişiminden sonra Ryzen 5 3600 sistem açılmıyor

kadirbga

Hectopat
Katılım
28 Ağustos 2020
Mesajlar
83
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
SSD veya HDD modeli
Kingston KC3000 1TB
Ekran kartı
Gigabyte 1660 super oc
Anakart
B450M S2H
İşlemci
Ryzen 5 3600
Yardımcı olabilmeniz adına tüm süreci anlatacağım. 3 yıldır kullandığım bilgisayarıma bugün egzoz fanı ve termal macun değişimi yapacaktım. Bilgisayarı ve PSU'yu kapattım ve yan kapağı açıp egzoz ve işlemci fanını söktüm ve yeni fanı takıp termal macunu sürdükten sonra tekrar monteleyip kapattım. PSU'yu açtım ve Power tuşuna bastım ama bilgisayar açılmadı. Yıllardır açılmadığı hatta mavi ekran verdiği bile neredeyse olmadı. Kabloları çıkarıp taktım, işlemci kablosunu çıkarıp taktım, anakart kablosunu çıkarıp taktım, işlemciyi çıkarıp taktım, Power tuşu pinlerini, reset tuşu ile açmayı denemek için reset tuşu pinleriyle değiştirdim, RAM'leri çıkarıp taktım, anakart vidalarını gevşettim ve bunların hiçbiri bir şey değiştirmedi. ErP'den dolayı ekipmanların ışığı yanıyor ama internet ışığı yanmıyor dolayısıyla anakart tam olarak güç alıyor mu anlamıyorum. Çalışmaması için hiçbir sebep yokken neden böyle oldu bilmiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.
 
Nasıl oldu bilmiyorum, uzay montajı denemem için tüm kabloları sökerken pinlere makas dokundurmaya başladım ve çalıştı. Önceki denemelerde neden çalışmadığını bilmiyorum ama herhangi bir zarar yokmuş. Yardımcı olan herkese teşekkür ederim, vaktinizi aldığım için kusura bakmayın.


B450M S2H.


Corsair CV550, sorun anlamadığım bir şekilde çözüldü.
söktüğün kablolardan da olabilir kısa devre falan yaptırmış olabilir, bilmiyorum ama önemli olan çözülmüş olması ilk defa böyle bir şey duydum açıkçası, neyse geçmiş olsun diyelim.
 
Emin olmamakla beraber sys fandaki 4 pinli girişi 3 pine taktığımda açılıyor, 4 pine taktığımda açılmıyordu. Yani başlık 4 pin alıyor, sokette 4 pin var ama ben 3 pine taktım, hiç takmayınca da çalışıyordu. Nedenini anlamadım ama bir sıkıntı yok şu an.
 
Geçmiş olsun hocam arada böyle şeyler oluyor tabii, başta kısa devreden yanmıştır dedik ama Allah'tan bir şey olmamış. En gıcık olduğum olaydır hiç tepki vermeyen sistem.
 

Geri
Yukarı