Termal macun değiştirme vaktinin geldiği nasıl anlaşılır?

Ben sıcaklıklar yavaş yavaş artmışsa değiştiriyorum senede 1 kere ki genelde artmıyor, ha artmamışsa 1-2 senede bir yine değiştiriyorum. Neden derseniz, zevk abi hoşuma gidiyor bakım yapmak. Sürdüğümüz 1 gram bir şey zaten. Ailemin kullandıkları PC'leri 3-4 sene salıyorum bir şey de olmuyor orası da ayrı.
 
Böyle ezber konuşanlara bayılıyorum. Mesela 6 sene önce sürdüğüm bir macun olduğunu düşünelim. Sıcaklık konusunda bir problem yok ama. Bu durumda neden 1 senede yada 6 ayda bir macun değişilmesi gerekiyor mesela bana bunu açıklarsanız çok sevinirim. :)

Konuyu açan arkadaş...İşlemcini bir de yük altında test yap. Bunun için AIDA64 stress testi yeterlidir. Fan sileceğini söylemişsin bir de. Sanırım fanı sökeceksin. Bu durumda yeni macun sürmen iyi olur. Ben 2 hafta önce yeni anakart aldım. Eskisinden söktüğüm işlemcinin üzerinde ki macunu silmedim ve yeni anakarta monte edip kullandım. Sıcaklık değerlerim hala aynı. O kullandığım macunda 1 seneyi geçti. Tabii kaliteli bir macundu bu arada...

Psikolojik yaklaşılıyor hocam. :)
 
Teoride birçok şey iyi veya kötü olur. Ama pratik önemli. Yanlış anlamayın beni ama ben bilgisayardan neredeyse hiç anlamazken en azından macun hakkında bu tarz yazıları gördüğüm zaman kendi kendime mantık yürütmüş ve sıcaklık değerlerini araştırmıştım. Ortalama kullanıcı konusunda haklısın fakat herkesin donanımları ve kullandığı bu tarz ürünler farklı olabilir. Ve burada da haklı olabilirsiniz. Çünkü boşta işlemci sıcaklık derecesi 60'a çıkmış. Yine de 1 senede değişilmesi gerek, 6 ayda değişilmesi gerek gibi cevaplar pek doğru değil. Sonra her yerde birileri öyle yazmaya başlıyor hiçbir şeyi irdelemeden direkt hazır cevap.

Demek istediğinizi anladım. Sebepsiz yere belirli bir zamanın dayatılmasını hoş bulmuyorsunuz ve haklısınız ancak dediğim gibi bizlere ayrıntılı bilgi verilmediği sürece ortalamaya bakarak değişim için bir zaman vermek gerekirse 1 yılı ideal olacağı için yazdım. Yoksa gördüğünüz gibi insanlar "ben 10 senedir değiştirmedim, hala taş gibi çalışıyor" tarzında çok istisna durumlardan bahsederek bilmeyenin kafasını karıştırıyor. Bilmeyen insana ortalama bir değerden başka bir şey veremeyiz diye düşünüyorum. Kafasını boş yere karıştırmamak lazım.
 

Geri
Yukarı