Termal macun dogru surulmus mu?

Beyaz_G

Hectopat
Yer
Türkiye Cumhuriyeti
Ben pek iyi suremedigimi dusunuyorum. Macunu arkadasimin bilgisayari icin de kullanacagim icin silip yeniden surmedim dunden beri bu sekilde kullanıyorum. Sicakliklar yuk altinda en fazla 80 dereceye cikiyor. Bosta 55 dereceyi gecmiyor. SE-224-XT ile kullanıyorum. Sicakliktan cok korkum ileride eger macun yana tastiysa kuruyup temizlemenin zorlasmasmasi. Ekstra maaliyete girip termal macun almali miyim yoksa bu sekilde mi kullanayim?

@BerkayZ87

Dosya Ekleri

• 20250219_144430(1).jpg
    20250219_144430(1).jpg
    200,2 KB · Görüntüleme: 174
Ben pek iyi suremedigimi dusunuyorum. Macunu arkadasimin bilgisayari icin de kullanacagim icin silip yeniden surmedim dunden beri bu sekilde kullanıyorum. Sicakliklar yuk altinda en fazla 80 dereceye cikiyor. Bosta 55 dereceyi gecmiyor. SE-224-XT ile kullanıyorum. Sicakliktan cok korkum ileride eger macun yana tastiysa kuruyup temizlemenin zorlasmasmasi. Ekstra maaliyete girip termal macun almali miyim yoksa bu sekilde mi kullanayim?

@BerkayZ87

Biraz fazla surmsusunuz hocam kenarlardan akacak neredeyse. Cok ince bir katman surmeniz yeterli olur.

@BerkayZ87

Macun nedir? Fazla akışkansa az sürmeli ve yaymalısın katıya yakınsa da kendinyine yaymalısın :D
Pump out olabilir fazla gibi ben direkt elimle yaptım en son normalde spatulayla yapmak en mantıklısı ama ben direkt parmağımla giriştim ince olmalı ve boşluk kalmamalı birikmiş kısımı oraya taşıyabilirsiniz.

Çok fazla macun uygulamışsınız. Hiç olmamasından iyidir fakat yine de uzun vadede işlemcinizin pinlerine veya anakartınızın diğer bileşenlerine zarar verebilir. Ne kadar ve nasıl uygulama yapacağınız hakkında bu video fikir verecektir. Videonun sonunda her uygulama ile aldığı sıcaklık değerlerini de paylaşıyor üstelik, seçim size kalmış.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı