Termal macun fazla sürülürse ısınmayı etkiler mi?

Arkadaşlar termal macunu yeni aldığım için ilk sıkmamda gerektiğinden fazla aktı işlemciye ve ısınmada çok az bir değişiklik oldu. Fakat ekran kartına gerektiği kadar sıktım. 20 derece bir fark oldu. Termal macunu fazla sürmenin bu kadar etkisi olur mu? Yorumlarınıza göre bilgisayara yeniden termal macun süreceğim.

Zaten sen işlemci soğutucusunu yerleştirip sıkmaya başlayınca fazla macun dışarıya taşacak ve ortalığı batıracak.

Beyler ince sürdüm pc alev alacak. 98 derecelere çıktı. Pc'nin soğutma yerine el vurulmuyor. Ya bu ısınma sorununa bu kadar kafayı takmamın sebebi aktif olarak Forza Horizon 3 oynamam. Korkuyorum ki anakart yanacak.

Msi Afterburner ile bakıyorum. İşlemci:İ7-4720HQ. Bilgisayar da Asus laptop.

Ya bir de Zalman termal macun sürdüm. Ve de Zalman'ın soğutucunu kullanıyorum. O halde böyle.

Laptoplar hakkında pek bilgim yok. Sonuçta bir kasa değil. Kasaya Üst tarafa 2 fan ön tarafa 3 veya 2 fan arkaya bir fan + güzel bir işlemci soğutusucu takıyorsun serinliyor.

Laptop ne yaparsın serinler onu bilemem :D

Arkadaşlar internetten MSİ Afterburner ile oyun testlerine baktım. Ağır oyunlarda onlarda da 95-99 derece arası işlemci ısınıyor. Demek ki bu pc de genel bir sorun bu. Bende diyorum bu özelliklere sahip bilgisayarı nasıl olur da 2500'e satıyorlar. Şimdi anladım.

Kardeşim bende fazla macun süreyim derken ekran kartım bozuldu görmüyor bilgisayar bence fazla açıp kapatma ince bir tabaka olacak şekilde sür taşmasın.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı