Termal macun yenilemesi aşırı ısınmayı engeller mi?

Sistem: ASUS Dual 1660 Ti / ASUS B360M / i5 9400F / Sharkoon TG4 RGB / PSU 600W / Elektrik kesintisi için güç kaynağı Makelsan / TB harddisk / 128 GB SSD 7 AOC 24.5" 75 Hz monitör.

Sıcaklığın asıl sebebi Asus Dual modelinin kötü soğutmasından kaynaklı ekran kartı 85 e kadar çıkıyor aşırı yük durumunda, boşta ise 33 civarı. İşlemci sıcaklığı 77-78 yükte 38-39 boşta. Kasa içi hava akışı gayet iyi 4 fanlı bir kasaya sahibim.

ASIL SORU : Ekran kartı ve işlemcinin macununu pahalı ve çok kaliteli bir macun ile değiştirsem sıcaklıklar fark eder mi ederse ne kadar eder ?

Not: Çok sağlam macun önerirmisiniz.

Sistem: ASUS Dual 1660 Ti / ASUS B360M / i5 9400F / Sharkoon TG4 RGB / PSU 600W / Elektrik kesintisi için güç kaynağı Makelsan / TB harddisk / 128 GB SSD 7 AOC 24.5" 75 Hz monitör.

Sıcaklığın asıl sebebi Asus Dual modelinin kötü soğutmasından kaynaklı ekran kartı 85 e kadar çıkıyor aşırı yük durumunda, boşta ise 33 civarı. İşlemci sıcaklığı 77-78 yükte 38-39 boşta. Kasa içi hava akışı gayet iyi 4 fanlı bir kasaya sahibim.

ASIL SORU : Ekran kartı ve işlemcinin macununu pahalı ve çok kaliteli bir macun ile değiştirsem sıcaklıklar fark eder mi ederse ne kadar eder ?

Not: Çok sağlam macun önerirmisiniz.
Sıcaklık değerleri normal görünüyor.

Eger stok fan kullaniyorsaniz iyi bir sogutucu alarak islemciyi daha serin tutabilirsiniz. Ekran kartina gelecek olursak, o modelin sogutucusuna göre aldiginiz degerler normal. Yük altinda 85-88 dereceye kadar cikabiliyor. Bu durum sizi rahatsiz ediyorsa MSI Afterburner ile kendi fan profilini olusturabilirsiniz.

Stok fan kullanıyorum. Ekran kartı hakkında da 80 derece ve üstü çok zararlı diye duymuştum. Eğer 85-88 derecede kullanırsam ekran kartına zarar gelmez değil mi ? Ömrü kısalır diye korkuyorum.

Edit . Fan profili hakkında bilgi verir misiniz ?

Yanıtınız içimi çok rahatlattı bende o kadar para sacip sorunlu pc aldim diye uzuluyordum performans da bir dusus yok cok tesekkur ederim.

Kasanızın önü cam panel olduğu için önde bulunan 3 fan yeterli havayı içeriye alamıyor olabilir öndeki paneli çıkartıp tekrar sıcaklık değerlerini kontrol eder misiniz belki sorun kasanızdadır?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı