Termal macun kaç ayda bir yenilenmeli?

Kullanım şeklinize bağlı bir şey tamamen. Ben ilk günkü performansı koruyabilmesi adına ve bilgisayarı sık sık kullandığım için 6 ayda 1 değiştiriyorum. 6 ayda 1 değiştirmeyip de yıllık değiştirsem 6-7 derece etki eder muhtemelen.

Bu arada daha yeni baktım termal macun videosuna bariz bir şekilde 10 dakika, 1 saat ve 5 saat süre ile ölçümde (tarafsız olduğuna inanıyorum bayağı bayağı bir macun deniyor) Noctua NT 1 her işlemde 1. çıktı hiç yerini kaybetmedi ben laptopta pullsar ıce Dragon kullanıyorum 20 w/m-k değeri ve anormal memnunum. İşlemci Cyberpunk Ultra ayarda (MSI Alpha 15 a4dek kullanıyorum Turbo fan açıkken) hava alan bir yerde ise (kendi laptopuma özel soğutma yaptım) 60 65 derece hava almıyor ise 70 75 dereceyi geçmiyor.

Sıcaklığa göre 80'i pek geçmiyorsa gerek yok ya.
Kasam temiz olsun bakımlı olsun dersen 1 seneyi biraz geçince genel temizlik ve macun yenileme işini yapabilirsin.

Valorant CS Fortnite'dan örnek vereceğim bu üç oyunda işlemcim %75'in altına inerse şükür ediyorum.

Bu arada daha yeni baktım termal macun videosuna bariz bir şekilde 10 dakika, 1 saat ve 5 saat süre ile ölçümde (tarafsız olduğuna inanıyorum bayağı bayağı bir macun deniyor) Noctua NT 1 her işlemde 1. çıktı hiç yerini kaybetmedi ben laptopta pullsar ıce Dragon kullanıyorum 20 w/m-k değeri ve anormal memnunum. İşlemci Cyberpunk Ultra ayarda (MSI Alpha 15 a4dek kullanıyorum Turbo fan açıkken) hava alan bir yerde ise (kendi laptopuma özel soğutma yaptım) 60 65 derece hava almıyor ise 70 75 dereceyi geçmiyor.

Dediklerine baktım benim bütçemi çok fazla aşıyor.

Kasayı değiştirirken soğutucuyu da sökeceksen değiştir. Aksi durumda termal macun kaynaklı sıcaklıklarda bir artış yoksa değiştirmene gerek yok, kaliteli termal macunlar 5 yıldan fazla gidebiliyor.

Soğutucu şu an alamam bütçeyi kasa ve termal macuna göre ayarladım yakın bir zamanda alacağım ve işlemcim FPS oyunlarında %75 üstü çalışıyor düşerse şükür ederim o kadar beter haldeyim FPS'de cok sıkıntı yasıyorum bu sebepten.

Kullanım şeklinize bağlı bir şey tamamen. Ben ilk günkü performansı koruyabilmesi adına ve bilgisayarı sık sık kullandığım için 6 ayda 1 değiştiriyorum. 6 ayda 1 değiştirmeyip de yıllık değiştirsem 6-7 derece etki eder muhtemelen.

6-7 derece şahsen bana göre çok iyi %75'in altına inmeyen işlemci kullanıyorum 100'ü gördüğüm oldu gezdiğim aralık 80-90 o aralar 70 kullansa bile yeter bana yeter ki soğsun.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı