Termal macun kaç ayda değişmeli?

• Konuyu başlatan lensi
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 9
  • Görüntüleme 1.032
Ben şahsen masaüstü bilgisayarımda işlemci macunumu 8 9 ayda bir yeniliyorum. Ama gündelik kullanımda yani full yükte sürekli kullanmıyorsan senede bir değişimi yeterli olacaktır. Eğer hiç yüke sokmadığın bir bilgisayar ise bir buçuk sene de olabilir.

Laptoplar daha yoğun sıcaklıklara en ufak yükte bile maruz kaldığından 7-8 ayda bir değiştirmeyi uygun görüyorum.

Eğer soğutucu olarak ekstra bir soğutucu kullanıyorsanız genelde 1 yıl gider ama ekstra bir soğutucu kullanmıyorsanız performans düşüşü yaşadığınızı farkına vardığınızda değiştirebilirsiniz.

5 yıllık bilgisayarımın macununu bir kez değiştim, o da soğutucu değişiminden dolayı zorunlu olarak. Çok sık yenilemenize gerek yok. Kaliteli macun kullanırsanız en az 3-4 yıl rahat götürür.

1 yılda bir yeterli olur.

Sisteme, macuna ve bilgisayarın bulunduğu yere göre değişir. Bu 3 fonksiyona bakılarak;

En hakim örnek olan güncel basit bir oyun bilgisayarı düşünün. Misal R5 3600 + B450 + 1660S diyelim. Kasa da odanın içinde güneş görmeyen bir kısımda bilgisayar masasının kasa bölümünde veya yerde. Duvarla arasında en az 10-15cm var... Ne üst ne alt, orta seviye bir macun aldınız misal.

Normal kullanımda 1 yıl, gün içerisinde çok fazla kullanılıyor hatta bazı günler kapanmıyorsa falan 6 ay.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı