Termal macun ne işe yarıyor?

Makaleler
49
Şimdiye kadar bir kere bile termal macun kullanmadım. Nasıl bir şey oluyor merak ediyorum.

Evet, diyebilirsiniz internetten bak diye ancak genelleme bilgi değil de özgü cevap istiyorum.

Ancak, alakalı video veya resimle anlatan bir makale var mı? Özgün anlatırsanız sevinirim.

İyi sosyaller.

Son düzenleyen: Moderatör:
Fana bağlı olan soğutucu bloğu ile işlemci arasında ısı iletimini sağlıyor.

Soğutucu bloğunun altı da işlemcinin üst katmanı da düz metal parçalardan ibaret, ikisi birbirine tam temas etmediği için düzgün bir ısı akışı sağlaması açısından arasına ısı iletkenliği yüksek bir macun -termal macun- sürülüyor.

Termal macun kullanmazsanız verimli bir ısı iletimi olmaz, parçalar aşırı ısınabilir.

Şimdiye kadar bir kere bile termal macun kullanmadım. Nasıl bir şey oluyor merak ediyorum.

Evet, diyebilirsiniz internetten bak diye ancak genelleme bilgi değil de özgü cevap istiyorum.

Ancak, alakalı video veya resimle anlatan bir makale var mı? Özgün anlatırsanız sevinirim.

İyi Sosyaller.

Termal macun işlemci ile soğutucu arasındaki ısı alışverişini yapan maddedir.
Ben böyle biliyorum farklı düşüncesi olan yazabilir.

İyi sosyaller.

Fan ile işlemci arasındaki boşluğu kapatıp ısı iletimini sağlamaya yarıyor. Ayrıca kafama takılın bir soru var daha önce kullanmadım derken siz mi uygulamadınız yoksa bilgisayarda bulunmuyor mu?

Fan ile işlemci arasındaki boşluğu kapatıp ısı iletimini sağlamaya yarıyor. Ayrıca kafama takılın bir soru var daha önce kullanmadım derken siz mi uygulamadınız yoksa bilgisayarda bulunmuyor mu?

Bulunmama ihtimali yok yanar. Muhtemelen arkadaş ilk günkü macunla kullanıyor 😀.

Kavurucu yaz güneşinde sıcaktan bunalmışken buz gibi soğuk denize kızlarla girmek gibi düşün.
Macun olmayınca olmuyor yani, bir de prezervatif. 🤓

Technopat Haberler

Geri
Yukarı