Çözüldü Termal macun nereye sürülmeli?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Epicfeno

Megapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, Ryzen işlemcim var ve termal macununu yenilemek istiyorum. İnternette bakarken herkes karışık sürmüş, bazıları stok fana bazıları ise direkt işlemcinin üstüne. Hangisini önerirsiniz?

Çözüm
İşlemcinin üzerinde eski termal macun atığı varsa bir güzel ıslak mendil ile temizleyin. Soğutucunun tam altında termal macun atığı varsa onu da ıslak mendil ya da kolonya ile bir güzel temizleyin. Son olarak macunu mercimek taneciğinin biraz daha büyüğü kadar tam işlemcinin ortasına sıkıp fanı geri takın. Bu kadar.

En sağlıklısı işlemciye sürülmesi.
İşlemcinin üzerinde eski termal macun atığı varsa bir güzel ıslak mendil ile temizleyin. Soğutucunun tam altında termal macun atığı varsa onu da ıslak mendil ya da kolonya ile bir güzel temizleyin. Son olarak macunu mercimek taneciğinin biraz daha büyüğü kadar tam işlemcinin ortasına sıkıp fanı geri takın. Bu kadar.

Çözüm

Tabaka şeklinde yapmama gerek var mı yoksa sıkıp dağıtmasam olur mu?

İşlemcinin üstüne nohut tanesi kadar koy. Üzerine soğutucuyu yerleştirince yayılır zaten.
Wrong Thermal Applied Paste.gif

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videoda nasıl sürülürse nasıl dağılır onu gösteriyor. Ben X şeklinde sürüyorum.
Şunu eklemek istiyorum videonun sonunda sürüm şekilleri arasında farkları gösteriyor, yaymak belki en iyi çözümdür ama o kadar uğraştığıma değecek bir fark göremedim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı