Termal macun neye göre alınır?

Attesss11

Centipat
Termal macun alacağım. Çünkü 3 yıldır değiştirmiyorum hiç termal macun almadım ilk defa alacağım neye göre alacağım ve hangi termal macunu alacağım bilmiyorum.
Bütçem 250 TL.
Eğer varsa daha ucuz olur.
Anakartım P8H61-M.
İşlemcim i7-2600.

Masaüstü bilgisayar. Pahalıya hiç gerek yok. Coolermaster'ın ucuz serilerinden al bir tane.

Bu nasıl? Eğer olursa bunu alacağım.

Bir de bu var

Dosya Ekleri

• Screenshot_2023-12-28-20-45-39-138_trendyol.com.jpg
    Screenshot_2023-12-28-20-45-39-138_trendyol.com.jpg
    54 KB · Görüntüleme: 29
  • Screenshot_2023-12-28-20-18-15-508_trendyol.com.jpg
    Screenshot_2023-12-28-20-18-15-508_trendyol.com.jpg
    49,8 KB · Görüntüleme: 26
  • Screenshot_2023-12-28-20-48-21-526_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2023-12-28-20-48-21-526_com.android.chrome.jpg
    46,5 KB · Görüntüleme: 21
Pahalıya gerek yok. Masaüstü sistem. Zaten en fazla 2-3 derece farkedecek. 2-3 derecenin de masaüstünde bir önemi yok. Laptop olsa MX-6 al derdim.

Termal macun alacağım. Çünkü 3 yıldır değiştirmiyorum hiç termal macun almadım ilk defa alacağım neye göre alacağım ve hangi termal macunu alacağım bilmiyorum.
Bütçem 250 TL.
Eğer varsa daha ucuz olur.
Anakartım P8H61-M.
İşlemcim i7-2600.

O işlemci için çok pahalı bir termal macuna gerek yok MX-4 yeterli gelecektir hatta Cooler Master HTK gibi ucuz ve az wmk değerine sahip olan bu macun bile az buz üstesinden gelir. Ama neye göre alınır dersen işlemcinin ne kadar sıcak çalıştığına göre ve w/mk oranına göre alınır ne kadar yüksek w/mk o kadar iyi ama fiyatı da o kadar yükselir.

O işlemci için çok pahalı bir termal macuna gerek yok MX-4 yeterli gelecektir hatta Cooler Master htk gibi ucuz ve az wmk değerine sahip olan bu macun bile az buz üstesinden gelir. Ama neye göre alınır dersen işlemcinin ne kadar sıcak çalıştığına göre ve w/mk oranına göre alınır ne kadar yüksek w/mk o kadar iyi ama fiyatı da o kadar yükselir.

Pahalıya gerek yok. Masaüstü sistem. Zaten en fazla 2-3 derece fark edecek. 2-3 derecenin de masaüstünde bir önemi yok. Laptop olsa MX-6 al derdim.

Ekran kartımada süreceginde bazı videolarda glb işlemciye sürülen macunlardan suruyolardi ekran kartlarına ekran kartım çok ısınıyor o yüzden hem işlemciye hem de ekran kartına surecegim
Ekran kartım: AMD HD 5850.

Ekran kartımada süreceginde bazı videolarda glb işlemciye sürülen macunlardan suruyolardi ekran kartlarına ekran kartım çok ısınıyor o yüzden hem işlemciye hem de ekran kartına surecegim.
Ekran kartım: AMD HD 5850.

Bilgi doğru işlemciye sürülen macunlardan da sürülmekte o zaman MX-4 yeterli gelecektir.

Peki hocam Trendyol'da farklı farklı MX-4'ler var hangisini alacağım ve spatulalımı alayım?

Trendyol'dan almayınız MX-4'lerin fake (sahte) hali piyasada çok fazla var Teknobiyotik'ten almanızı tavsiye ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı