Termal macun önerisi

KaanVRP

Centipat
Daha fazla  
Ekran görüntüsü 2025-05-18 000049.png

Arkadaşlar PC aldığımdan beri bakım yapmadım 6 ayı geçti termal macunu değiştirmek istiyorum ama hangisi iyi hangisi kötü bilmediğimden size sormak istiyorum.

Eki Görüntüle 2493025

Arkadaşlar PC aldığımdan beri bakım yapmadım 6 ayı geçti termal macunu değiştirmek istiyorum ama hangisi iyi hangisi kötü bilmediğimden size sormak istiyorum.

Uygun fiyatlı olsun diyorsan MX6 alabilirsin. Daha kaliteli olsun diyorsan Noctua nth1'e bakabilirsin.(bu arada 6 ay termal macun değişimi için çok erken.sıcaklıklar normalse Bana göre değiştirmene gerek yok.)

Son düzenleme:
Thermal Grizzly Kryonaut modelini tercih edebilirsiniz.

@yusuf7878 MX-6 masaüstü sistemlerde verimli bir ürün değil. NT-H1 ise 2025'te alınacak bir ürün değil pahalı.

(Bu arada 6 ay termal macun değişimi için çok erken. Bana göre değiştirmene gerek yok.)
Sistem ısınıyorsa kaç ay olduğunun önemi yok. Buna karar vermek için sıcaklıklara bakılmalı, kaç ay olduğuna değil.

Thermal Grizzly Kryonaut modelini tercih edebilirsiniz.

@yusuf7878 MX-6 masaüstü sistemlerde verimli bir ürün değil. NT-H1 ise 2025'te alınacak bir ürün değil pahalı.

Thermal Grizzly Krynaut'un pek de uzun ömürlü olmadığını duymuştum ondan dolayı önermedim. Evet noctua nth1 pahalı.

Thermal Grizzly Krynaut'un pek de uzun ömürlü olmadığını duymuştum ondan dolayı önermedim. Evet noctua nth1 pahalı.
1 sene götürür kafadan, ama dediğim gibi sıcaklıklara bakmak lazım ne kadar süre geçtiğine değil. Tahmini bir süre verdim.

Hocam bende de 5600X var stok fan ile kullanıyorum. Ay ile değil de sıcaklık ile anlaşılır macun yenilemenin gerekip gerekmediği. Ben stok fanlı bile 6 ve 6 ay üstü kullanıyorum. Eğer sizde kule tipi bir soğutucu varsa bu süre daha da uzar. Oyun içinde sıcaklıklara bakın ısınmıyorsa sorun yok isterse 1 sene değişmesin.

Eki Görüntüle 2493025

Dostum benim de bilgisayaraın termal macuna ihtiyacı var. Şöyle söyleyeyim ilk defa yapacaksan yapma işlemci bozarsın tehlikeli ben yapamayacagımı bildiğim için bilgisayarcıya götürüyorum. Uyarmak istedım.

Dostum benim de bilgisayraın termal macuna ihtiyacı var şöyle söyleyeyim ilk defa yapacaksan.
Yapma işlemci bozarsın tehlikeli ben yapamayacagımı bildiğim için bilgisayarcıya goturuyom uyarmak istedım.

Hocam çok da zor bir şey değil termal macun değişimi yapmak. İnternette tonlarca rehber var bunun nasıl yapılabileceği ile alakalı.

Şöyle söyleyeyim ilk defa yapacaksan yapma işlemci bozarsın tehlikeli ben yapamayacagımı bildiğim için bilgisayarcıya götürüyorum.
İşlemciyi nasıl bozacaksınız termal macun değiştirirken? İnsan gibi yaparsanız hiçbir tehlikesi yok. Özenerek yaparsanız, biraz da el becerisine sahipseniz 15 dakikalık bir işlem. Bunun için bilgisayarcıya 600-700 TL para vermeyin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı