Termal macun pump out effect

Arkadaşlar Cooler Master bile pump out oluyor vallahi ne yapacağımı anlamadım.
Aynı fiyata zaten Honeywell PTM 7950 önerilmiş niye cooler master aldınız ki ?
Legion redditde araştırma yaparsanız cihaz için en iyi macun Honeywell PTM 7950 diğer macunları deneyerek paranızı çöpe atmayın. Honeywell iyi sonuç vermez ise soğutma bloğu sıkıntılı olabilir.
Diğer bir çözüm önlemini alarak sıvı metal uygulamak.

Arkadaşlar Cooler Master bile pump out oluyor vallahi ne yapacağımı anlamadım.

Honeywell PTM 7950 öneririm.

8 aydır kullanıyorum. 8 aylık durumu bu:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Honeywell PTM 7950 öneririm.

8 aydır kullanıyorum. 8 aylık durumu bu:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Değerler aşırı iyi. Masaüstü gibi maşallah :D
Ben de aynı macunu kullanıyorum memnunum. Sizinki kadar iyi sıcaklık alamasamda.

O macunun çok fazla sahtesi var piyasada sahte almış olmayasınız? Ben Zalman stc7 kullanıyorum bunu da deneyebilirsiniz. 4Gr'lık var bende yetiyor koca sisteme.

Değerler aşırı iyi. Masaüstü gibi maşallah :D
Ben de aynı macunu kullanıyorum memnunum. Sizinki kadar iyi sıcaklık alamasamda.

Gerçekten çok iyi bir ürün. Sıvı metal alternatifi olarak çok iyi iş çıkarıyor. Ben sıvı metal uygularken anakarta damlatma riskini alamadım maalesef. Zaten Honeywell de gayet iyi.
Şu durumlar farklı değerlere sebep olabilir.
  • Undervolt yaptım.(-100MC Core, -70 mv cahce)
  • Cihazın altında bir stant var. Soğutucu değil. Sadece alttan hava almayı kolaylaştırıyor ve yüksekte tutuyor.
  • Bir de testleri Turbo fanda yaptım.

Gerçekten çok iyi bir ürün. Sıvı metal alternatifi olarak çok iyi iş çıkarıyor. Ben sıvı metal uygularken anakarta damlatma riskini alamadım maalesef. Zaten Honeywell de gayet iyi.
  • Cihazın altında bir stant var. Soğutucu değil. Sadece alttan hava almayı kolaylaştırıyor ve yüksekte tutuyor.
Gayet iyi amd mobil işlemci undervolt desteklese keşke :).
Sıvı metalin riskini almaya bile gerek görüldüğü üzere.

Hocam Intel XTU ile stress test yaptığınızda EDP veya Power Limit uyarısı alıyor musunuz? Çünkü işlemci yeterince soğuk ve watt sınırına takılıyor gibi. Frekanslar 8 çekirdekte de sabit mi CB77'de? Sizde sadece tek çekirdek görünüyor da rica etsem tüm core ve thread açık hâlde bir CB77 ekran fotosu atabilir misiniz?

Hocam Intel XTU ile stress test yaptığınızda EDP veya Power Limit uyarısı alıyor musunuz? Çünkü işlemci yeterince soğuk ve watt sınırına takılıyor gibi. Frekanslar 8 çekirdekte de sabit mi CB77'de? Sizde sadece tek çekirdek görünüyor da rica etsem tüm Core ve thread açık hâlde bir CB77 ekran fotosu atabilir misiniz?

Intel XTU yüklü değil maalesef. ThrottleStop üzerinden frekanslar görünmüyor ama tek çekirdek 95 dereceye çıkana kadar işlemci yüksek watt ile yüksek frekansta çalışıyor. O andan itibaren düşüşe geçiyor. Bu durum Honeywell kullanmadan önce diğer macunlarla 65 watt iken işlemci 95 dereceyi geçiyordu. Honeywell ile teste 105 watt ile başlayıp 80 ile bitiyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı