Termal macun sadece ısınmayı mı engeller?

Sistemi 5 yıl önce almıştım o günden beri termal macunu hiç değiştirmedim. Isınma durumu oyundayken 60 derecelerde. Ama FPS düşüşü yaşıyorum termal macun kullanırsam FPS sorunum düzelir mi? Az da olsa.

Sistemi 5 yıl önce almıştım o günden beri termal macunu hiç değiştirmedim. Isınma durumu oyundayken 60 derecelerde. Ama FPS düşüşü yaşıyorum termal macun kullanırsam FPS sorunum düzelir mi? Az da olsa.

İsinma daha az olacagi icin yukselir belki. İsinma yuksek oldugunda sistem parcalarinin daha fazla isinmamasi icin performansi dusurdugunu duymustum.

İşlemci ve soğutucu arasındaki boşluğu doldurup ısının daha iyi iletilmesini sağlar. Genel olarak konuşacak olursam da, ısı kaynaklı FPS düşmesi gibi problemler yaşıyorsanız, doğal olarak termal macun vasıtasıyla ısıda da azalma olacağı için ısı kaynaklı FPS düşmesi, takılma gibi sorunlara çözüm getirebilir.

60 derece olduğunu belirtmişsiniz, termal macun sürmenizin FPS'e bir etkisi olacağını sanmıyorum. 90 derecede çalışan bir işlemciniz olsaydı ihtimal verebilirdik.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı