Termal macun sonrası FPS düşüşü

mvrathan

Decapat
Merhaba arkadaşlar, bugün işlemcimin termal macununu yeniledim ve kasama 2 tane yeni fan taktırdım. CS:GO'da 200/300 FPS arası alırken 120'lere düştü. Bunun sebebi ne olabilir?

Merhaba arkadaşlar, bugün işlemcimin termal macununu yeniledim ve kasama 2 tane yeni fan taktırdım. CS:GO'da 200/300 FPS arası alırken 120'lere düştü. Bunun sebebi ne olabilir?

Sürememen. Ya da kasanın herhangi bir bileşenine zarar vermen. Kolum nasıl kopar gibi bir soru olmuş yani bir sürü sebebi olabilir şuan bu sorunun😂

Termal macunu sürmeden evvel ne kadar sıcaklığı vardı işlemcinin sürdükten sonra ne kadar oldu :D?Fanları ters takmışsınızdır belki?

Termal macun olarak ne kullandın? Ne kadar kalınlıkta sürdün? Cpu fanı tam olarak oturdu mu? Bilgisayarcıda yaptırdıysan parçaların çalınma ihtimali var mı :)? Sistemi stres testine sok ve sıcaklık değerlerini yolla.

Aklıma gelen şöyle bişey var . Muhtemelen düzgün sürmüşündür macunu onu geçtim. Macunu sürmek için işlemciyi çıkardın ve tekrar taktığın için bios sıfırlanmış olabilir. Biosun sıfırlanması sonucunda özel profille çalışan ramler düşük frekansta çalışmaya başlamıştır ve hatta cpu frekansında bios odaklı olarak düşmüş olabilir. Bunun sonucu olarakta işlemci ve ram odaklı olarak cs de daha düşük fps almış olabilirsin.
Bi biosa girip özellikle ramlerin frekansına bakmanı öneririm.

Tüm cevaplar için teşekkür ederim arkadaşlar. Fanlar da ya da macunda yanlış bir durum yok.
AMD'nin driver'ını kaldırıp tekrar kurdum sorunum çözüldü.
Termal macunu yenileyip driver'ın bu denli sorun çıkartması beni iyice tilt etti.

FPS'im tekrardan +200/300 üstünde.

Kral bende de aynı sorun oldu termal macunu fazla sürmüşssündür bak sürmen kadarını hesaplaman için şunu söyliyeyim aynı tayt gibi olacak ince bir tabaka gibi bu kadarı yeterli oluyor cidden

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı