panampalmer
Hectopat
Daha fazla
Uzun zamandır temizlik ve termal bakım yapılmayan ve CPU sıcaklık değeri 96° bulan cihazıma bakım yapmak istiyorum. Bugün cihazın heatsink kısmını kaldırıp eski macununun kuruyup kurumadığını görmek istedim ve bu görüntü ile karşılaştım. Öncelikle eski macun görünüşe göre oldukça kurumuş gözüküyor. Geçtiğimiz sene mecburen Belsa'da bir bilgisayarcıya bakıma vermiştim ve termal macun köşelere bayağı taşmış duruyor. Sorum şu turuncu etiketli olan kısmı çıkarıp altındaki taşan macunu temizlemek zorunda mıyım? Yoksa orayı temizlemeden yeni macunu uygulayacağım. Bir diğer sorumda şu; VRAM gibi parçalara uygulanan macunu değiştirmeden kullanmam soruna yol açar mı? Araştırmama göre kolay bulunan bir ürün değil ve benim cihazımın üzerindeki oldukça iyi durumda gibi duruyor. Bir de macunu temizlemek için izopropil alkol yerine daha ucuz ve kolay bulabileceğim temizleyici bir ürün arıyorum, önerilerinize açığım.
Ek tavsiyelere, püf noktalara açığım. Konuyu bir süre devam ettirip başka insanların yararlanması için güncelleme ile devam ettirmek istiyorum o yüzden donanım bilgilerimi konuya ekledim.
ASUS TUF A15 FA506ıı Ryzen 5 4600H 1650 Ti varyantını kullanıyorum. Kullanacağım termal macun gelid gc Extreme.
Ek tavsiyelere, püf noktalara açığım. Konuyu bir süre devam ettirip başka insanların yararlanması için güncelleme ile devam ettirmek istiyorum o yüzden donanım bilgilerimi konuya ekledim.
ASUS TUF A15 FA506ıı Ryzen 5 4600H 1650 Ti varyantını kullanıyorum. Kullanacağım termal macun gelid gc Extreme.
Dosya Ekleri
Son düzenleyen: Moderatör: