Termal macun ve ped sonrası ısınmada artış

VRAM üzerinde bulunan orijinal termal pad ile yeni koyduğun termal padlerin kalınlığı aynı olması lazım 0.5 mm yüksek olsa bile ya da düşük hiçbir faydası olmaz. Orijinali 0.75 ise yeni koyacağında 0.75 olması gerekir bu bilgiyi bulmak cidden çok zor MSI forumlarına konu açıp bilgi alabilirsin.

Termal macunu aşırı sürmemeniz gerekir çok ince bir yapıda olması lazım.

Doğru söylüyorsunuz ancak VRAM'lerimde ilk resimde görüldüğü üzere ped değil de macun sürülü. Bu pedlere bende CPU ve GPU da kullandığım macunu sürebilir miyim?

Evet bu şekilde yaptım. Eğer VRAM'lere cpu ve gpu ya kullandığım macun sürülebiliyor ise şimdi bu işlemi yapabilirim.

Bundan iyice sıkıntı duymaya başladım hocam. Nerede fazla yorum görürsem göreyim sahte olabilir diyorum ve nerede orijinal bulabileceğimi bilmiyorum.
Teknobiyotik, Arctic markasının ülkemizdeki resmi satıcısı, ben MX-4 termal macununu oradan satın almıştım, işlemciye uyguladığımda gerçekten iyi performans verdi.

Gpu için ince X şeklinde sürüp plastik spatula ile yaydım cpu içinde düz bir çizgi sürüp yaydım hocam. Fazla sürdüğümü düşünmüyorum ancak tekrar açarsam bundan daha az süreceğim. Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Şu bilgiyi bilmiyorum hocam. Size sormak isterim. VRAM'lere normal cpu ve gpu ya sürdüğümüz termal macunlar sürülebilir mi ? Eğer bu şekilde olursa hala mx 4 ten duruyor. Açıp sürebilirim.
İnternetten baktım MX-4 iletken değilmiş. Fotoğraftan anladığım kadarıyla bir nokta koysanız (VRAM'lere) yeticektir. Yani sürülebilir.

İnternetten baktım MX-4 iletken değilmiş. Fotoğraftan anladığım kadarıyla bir nokta koysanız (VRAM'lere) yetecektir. Yani sürülebilir.

Çok teşekkür ederim yorumunuz için birazdan deneyeceğim.
Çakma termal ped koymak yerine oranın boş bırakılması tercihimdir.

Türkiye'de önerdiğiniz ped satışı yapan bir yer biliyor musunuz peki? Tercihlerimi o şekilde değerlendirebilirim bende

Peki hocam bu pedler eskidiğinde ya da işlevini bitirdiğinde ne yapmalıyız bilginiz var mıdır ?

Çok teşekkür ederim yorumunuz için birazdan deneyeceğim hocam
Pedler kolay kolay eskimez. Çıkarttığınız zaman temiz bir yere koyduğunuzda çok uzun süre götürür. Ama zaten sizin pedlerle ilgili bir sorununuz yok :) Deneyin haber verin bize de. Yardımcı oluruz gene.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı