Termal macun ve ped sonrası ısınmada artış

Aklıma gelen ihtimallerin tümünü yazayım, siz doğru bir gözlemle kendi kararınızı verin.
Termal macunu az ya da çok sürmek
Termal macun değişimi sırasında macro seviyede diyebileceğimiz donanımsal hasar vermek
Kalitesiz termal ped kullanmak
Termal pedleri gerekli yerlere temas ettirememek,
Termal ped değiştirirken micro seviyede diyebileceğimiz bir donanımsal hasar vermek (elinizden donanıma geçecek elektrikte dahil)

Aklıma gelen ihtimallerin tümünü yazayım, siz doğru bir gözlemle kendi kararınızı verin.
Termal macunu az ya da çok sürmek
Termal macun değişimi sırasında macro seviyede diyebileceğimiz donanımsal hasar vermek
Kalitesiz termal ped kullanmak
Termal pedleri gerekli yerlere temas ettirememek,
Termal ped değiştirirken micro seviyede diyebileceğimiz bir donanımsal hasar vermek (elinizden donanıma geçecek elektrikte dahil)
Son ihtimal için söyleyeyim hocam. İşlemleri yaparken eldiven kullanmadım ancak laptopun bataryasını işlem öncesi çıkarttım. Bu etki eder mi bilmiyorum ancak söylemiş bulunayım. Donanımsal hasar olarak herhangi bir yerini çizmiş olabileceğimi sanmıyorum çok dikkatli davrandım ancak yine de tek tek kontrol edeceğim hocam. Çok teşekkür ederim yorumlarınız için.

Son ihtimal için söyleyeyim hocam. İşlemleri yaparken eldiven kullanmadım ancak laptopun bataryasını işlem öncesi çıkarttım. Bu etki eder mi bilmiyorum ancak söylemiş bulunayım. Donanımsal hasar olarak herhangi bir yerini çizmiş olabileceğimi sanmıyorum çok dikkatli davrandım ancak yine de tek tek kontrol edeceğim hocam. Çok teşekkür ederim yorumlarınız için.
Sizden donanıma geçecek olan statik elektrik, bilgisayarınızın bataryası takılı ve değil fark etmeksizin geçebilir, sonuçta mantık olarak düşünürsek bu durumda elektrik kaynağı batarya değil siz oluyorsunuz.

Hocam merhaba MSI GE63 RGB 9sf model laptopa sahibim. Yaptığınız her şeyin aynisini ben yaptim bende de VRAM'lerde macun sürülüydü buraya macun sürülür mü deyip (temizlik sırasında) termal pad sürdüm ve mavi ekran hatasi aldım ne yap ne et acçamadım cihazı tamirciye götürdüm son çare olarak. Bilgisayarcı donanımsal olarak kontrol etti her şey saglam en son termal padı çıkarttı ben şok cihaz açıldı meğerse isinmasini azaltsin diye para verdigim termal pad bana fazladan sorun cikardi sebebini hâlâ daha çözemedim peki demek istedigim termal macun sürdünüz mü VRAM yerlerine tekrar padleri kaldirip?
Bir diger anlamadığım mesele bir sürü termal pad kalınlığı var. Ben 1mm almıştım acaba gereğinden kalın veya ince vs aldık da ondan mı oldu. Sebebi ise nerede aradıysam MSI'in laptoplarda kaç mm kullandığını bulamamam.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı