Termal ped en doğru nasıl uygulanmalı?

KuaNTüRK

Megapat
Daha fazla  
Merhaba, termal ped ile alakalı birkaç sorum var. Yardımcı olursanız sevinirim.
1-) Termal ped en doğru uygulama şekli hangisi? (1 veya 2)
2-) Uygulama şekline göre hangisi daha uzun ömürlü olur?
3-) Uygulama şekline göre hangisi daha performanslı olur?
4-) Eski termal ped'den akan yağlar nasıl temizlenmeli? (evde alternatif çözüm)
5-) Yeni veya eski termal ped ile VRAM arasına termal macun sürsek performansı artar mı?

EkranKartı1.jpg

EkranKartı2.jpg

Ekran Görüntüsü (9).jpg

2. yöntem ile yağ akması minimuma iner. Soğutma olarak pek de fark yaratmaz. Fakat 2. yöntem daha uygun olur görüşündeyim. Termal ped ile VRAM arasına termal macun sürmek zararlı olabilir. Ekstra bir katman yaratmış olursunuz ki bu da ısı transferini azaltır. Bileşenler üzerindeki kalıntıyı temizlemenin güvenli yolu hakkında bilgim yok. Akla kolonya geliyor. Fakat bilmediğimi belirtmek isterim.

2. yöntem ile yağ akması minimuma iner. Soğutma olarak pek de fark yaratmaz. Fakat 2. yöntem daha uygun olur görüşündeyim. Termal ped ile VRAM arasına termal macun sürmek zararlı olabilir. Ekstra bir katman yaratmış olursunuz ki bu da ısı transferini azaltır.
Teşşekürler; termal ped ile vram arasına değilde, termal ped ile soğutucu blok arasına sürsek nasıl olur?

Bileşenler üzerindeki kalıntıyı temizlemenin güvenli yolu hakkında bilgim yok. Akla kolonya geliyor. Fakat bilmediğimi belirtmek isterim.
Kolonya denedim sadece parlaklığını aldı yağ izi kaldı aklıma asperox geldi araç üzerinde elektonik devrelere zarar vermiyorsa ekran kartınada zarar vermiyeceğini düşündüm ama bilmiyorum zarar verir mi?

Son düzenleme:
Teşşekürler; termal ped ile vram arasına değilde, termal ped ile soğutucu blok arasına sürsek nasıl olur?

Kolonya denedim sadece parlaklığını aldı yağ izi kaldı aklıma asperox geldi araç üzerinde elektonik devrelere zarar vermiyorsa ekran kartınada zarar vermiyeceğini düşündüm ama bilmiyorum zarar verir mi?
Asperox elektronik devrelerine zarar verebilir. Ben şahsen kolonyadan öteye gitmezdim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı