Tersine Mühendislik Disk Koruma

crealist

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba,

Uzun süredir Rat/Trojan/Mining/Stealer ve farklı programları inceliyorum fakat çoğunda VM koruması olduğu için kendi bilgisayarımda çalıştırıyorum. Bunları kendi bilgisayarımda çalıştırırken tabii ki diğer disklerin kablolarını çıkartıp boş bir SSD disk takarak o SSD disk ile işlemleri gerçekleştiriyorum. Bu işlemi uzun zamandır yapıyorum fakat hem kablolar aşınıyor hem de çok uğraştırıcı bir hâl almaya başladı.

Herhangi bir programı incelerken diğer disklere zarar gelmemesi için diskleri deaktif hale getirebileceğim bir program/yöntem var mı?

Bilgisi olan yok mudur yahu?

Son düzenleme:
Merhaba,

Uzun süredir Rat/Trojan/Mining/Stealer ve farklı programları inceliyorum fakat çoğunda VM koruması olduğu için kendi bilgisayarımda çalıştırıyorum. Bunları kendi bilgisayarımda çalıştırırken tabii ki diğer disklerin kablolarını çıkartıp boş bir SSD disk takarak o SSD disk ile işlemleri gerçekleştiriyorum. Bu işlemi uzun zamandır yapıyorum fakat hem kablolar aşınıyor hem de çok uğraştırıcı bir hâl almaya başladı.

Herhangi bir programı incelerken diğer disklere zarar gelmemesi için diskleri deaktif hale getirebileceğim bir program/yöntem var mı?

Double Agent gibi bir şey yedikten sonra pişman olma. Neyse şaka bir yana neden başka bilgisayara kurmuyorsun?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,

BIOS'dan istediğin disk'lere şifre koyarsan boot sırasında sen şifreyi girmedikçe disk'ler mount edilmez, dolayısıyla ne kernelde ne user mode'da o disklere erişemezsin. Fiziksel olarak takılı olsa bile diske güç vermez anakart. Her seferinde kasayı açmaya üşeniyorsan tek çözüm bu.

Ayrıca VM koruması eğer orta seviyedeyse (mesela sadece çalışan servisleri kontrol ediyorsa, veya fiziksel CPU sıcaklığını falan okumaya çalışıyorsa) bunları simüle eden sürücüler var. Eğer daha üst seviyede anti-vm teknikleri varsa (örnek; cpuid instruction'u ile vmexit invoke edip geçen süreyi ölçmek, single-threaded virtualizer'larda race condition oluşturmaya çalışmak vs..) daha zor olur ama yine de teknik olarak yapılabilir, birçok sandbox AV bu tür "anti-proof" vm'ler kullanıyor.

https://www.hybrid-analysis.com/ gibi bir sandbox kullanabilirsin. Bir fiziksel makine ile ayırt edilmesi *neredeyse* imkansız olduğu için istediğin trojanı yükleyip otomatik analiz ettirebilirsin

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı