Bugün sabah saatlerinde parfüm sipariş ettim. Uygun geldi. Kapıda ödeme vb vardı. Gözüme hoş durdu. Şehir dışına çıkacağım için kargoyu alamayacağımı söyledim ve bana böyle bir tepki verdi. Benim gözümü korkutarak bir şeyler mi almaya çalışıyor ya da gerçekten böyle bir kanun var mı?
Kargoyu almak zorunda değilsiniz. Sizin yerinizde olsaydım Instagram sayfasına sattığı ürünlerin vergisini ödeyip ödemediğini sorardım. Sizi korkutmaya çalışmış aklınca Kendisi sattığı ürünler için fatura, fiş kesiyor mu? Vergisini veriyor mu? Önce bunun hesabını versin, avukatla göz korkutmaya çalışmış.
Bugün sabah saatlerinde parfüm sipariş ettim. Uygun geldi. Kapıda ödeme vb vardı. Gözüme hoş durdu. Şehir dışına çıkacağım için kargoyu alamayacağımı söyledim ve bana böyle bir tepki verdi. Benim gözümü korkutarak bir şeyler mi almaya çalışıyor ya da gerçekten böyle bir kanun var mı?
@522140 kaldı ki yasal olarak kargoyu alma zorunluluğu yok. Kargoyu almayınca otomatik olarak iadesi yapılıyor satıcıya. Her sitede böyledir bu ve yasal olarak 14 gün cayma hakkı da bulunuyor. Bunlar sadece göz korkutmaya çalışmış.
Şu kaynağa göre "Ürün iadelerindeki kargo ücreti, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun ve bu kanunun uygulama yönetmeliği gereğince satıcı veya sağlayıcı firmaya aittir."