Teslim alınmayan ürünlerin iade edilmemesi

Muffy

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Asus Prime b550m-k
Zotac Rtx 3060ti
Tuf Gaming 3200 mhz 8+8 Ram
NZXT C550 550W Psu
Meslek
Öğrenci
Bugün sabah saatlerinde parfüm sipariş ettim. Uygun geldi. Kapıda ödeme vb vardı. Gözüme hoş durdu. Şehir dışına çıkacağım için kargoyu alamayacağımı söyledim ve bana böyle bir tepki verdi. Benim gözümü korkutarak bir şeyler mi almaya çalışıyor ya da gerçekten böyle bir kanun var mı?

Dosya Ekleri

• Screenshot_20231111-215751~2.png
    Screenshot_20231111-215751~2.png
    131,2 KB · Görüntüleme: 126
  • Screenshot_20231111-215800~2.png
    Screenshot_20231111-215800~2.png
    257,3 KB · Görüntüleme: 136
  • IMG_20231111_215813_773.jpg
    IMG_20231111_215813_773.jpg
    37,2 KB · Görüntüleme: 124
Eğer bu dediğiniz olay HepsiBurada, Trendyol yada N11 gibi "fatura kesen" ve "vergi ödeyen" bir plartformdan gerçekleşseydi evet bu dediğiniz olabilirdi (ama zaten bu plartformlar bu konuda "sorunsuz iade" politikası sayesinde iade kabul ediyorlar). Ancak sen alırken sana fatura bile kesmeyen biri seni kargo ücreti ile tehdit edemez bile. Unutma ki faturasız ve vergisiz her işlem ve alışveriş devletin kör olduğu bir alışveriştir. Hukuk karşısında devlete karşı bu işlemi yani devletin görmediği bir bir işlemi bahane ederek sizden devlet ile kargo parasını alabilmesi imkansızdır, çünkü olaya devlet şahit değildir.. Saygılar...
çok teşekkür ederim iyi akşamlar.

@Serkan1562, Instagram sayfalarının satış yapmasını doğru bulmuyorum. Sırf vergi ödememek için Instagram sayfalarından satış yapıyorlar. Instagram sayfalarına ciddi denetlemenin gelmesi gerekiyor. Kaçırdıkları vergiler yüksek miktarlarda ve satıcının tehdit eder gibi konuşması da ne kadar mantıklı?
Bu konuda haklısın hocam. Ben sadece kargo ücreti üzerinden yazmıştım. Yoksa inan hb, trendyol da bile çoğu satıcı fatura kesmiyor ancak talep açtın mi gönderiyorlar.

@Serkan1562, her satıcıdan fatura ve fiş özellikle istiyorum. Alışveriş yaptığımda direkt fatura gönderen satıcılar da var, sağ olsunlar. Göndermeyenlerden de istiyorum.

@Serkan1562, her satıcıdan fatura ve fiş özellikle istiyorum. Alışveriş yaptığımda direkt fatura gönderen satıcılar da var, sağ olsunlar. Göndermeyenlerden de istiyorum
Hem satıcı hem de müşteri icin en sağlıklısı bu hocam. Teşekkür ederim görüşleriniz için🙏

Fikir değişmesi iade etmek istemesi elbette doğal hakki ancak şehir dışına çıkacağını bilerek sipariş vermesini doğru bulmuyorum.

Eski Hepsiburada calisaniyim her ne kadar anlaşmalı da olsalar zarar ediyorlar hocam. Büyük şirketlere bir şey olmuyor elbet ama küçük işletmeler bayağı zarar görüyor

Bana kargo ücreti 100 TL dedi. Zaten başlı başına saçmalık. Satış yapacaksa bunları göze almalı.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı