Teslim alınmayan ürünlerin iade edilmemesi

Muffy

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Asus Prime b550m-k
Zotac Rtx 3060ti
Tuf Gaming 3200 mhz 8+8 Ram
NZXT C550 550W Psu
Meslek
Öğrenci
Bugün sabah saatlerinde parfüm sipariş ettim. Uygun geldi. Kapıda ödeme vb vardı. Gözüme hoş durdu. Şehir dışına çıkacağım için kargoyu alamayacağımı söyledim ve bana böyle bir tepki verdi. Benim gözümü korkutarak bir şeyler mi almaya çalışıyor ya da gerçekten böyle bir kanun var mı?

Dosya Ekleri

• Screenshot_20231111-215751~2.png
    131,2 KB · Görüntüleme: 126
  • Screenshot_20231111-215800~2.png
    257,3 KB · Görüntüleme: 136
  • IMG_20231111_215813_773.jpg
    37,2 KB · Görüntüleme: 124
Doğru hocam benim de geç geldi diye almadığım birsürü ürün var. Kabul etmedim kargoyu otomatik iptal oldu para iadesi yapıldı.

Öyle bir şey yok ama senin yaptığın da pek doğru bir şey değil. Bu durumda ürün geri geldiği icin isletmeler 2 defa kargo ücreti vermekte. Onlar da ciddi zarar ediyorlar.

@Serkan1562, neden doğru değil kardeşim? Ürünü almak zorunda değil işte. Belki fikri değişmiştir, iade etmek istiyordur. Bunların hepsi olabilir, oldukça doğal. Sırf satıcı zarar etmesin diye ürünü almak zorunda mı?

Öyle bir şey yok ama senin yaptığın da pek doğru bir şey değil. Bu durumda ürün geri geldiği icin isletmeler 2 defa kargo ücreti vermekte. Onlar da ciddi zarar ediyorlar.
Ciddi zarar etmiyolar. Kargo ile anlaşmalı oldukları için belki bizden 5-6 kat ucuza kargoluyolar onlar ürünleri.

Fikir değişmesi iade etmek istemesi elbette doğal hakki ancak şehir dışına çıkacağını bilerek sipariş vermesini doğru bulmuyorum.

Ciddi zarar etmiyolar. Kargo ile anlaşmalı oldukları için belki bizden 5-6 kat ucuza kargoluyolar onlar ürünleri.
Eski Hepsiburada calisaniyim her ne kadar anlaşmalı da olsalar zarar ediyorlar hocam. Büyük şirketlere bir şey olmuyor elbet ama küçük işletmeler baya zarar görüyor

Herhangi bir ödeme zorunluluğun yok yalnız sendede suç var madem yetişmez diye düşünüyorsun niye adama kargolatıyorsun?
Önemi yok. Madem kargo masrafları koyuyor adama Trendyol'dan falan satsın uğraşmasın. Çakal dolu memleket. Sırf gıcıklığına (malum kelimeyi kullanamadım da anlaşılır artık) sipariş edip iade etmek lazım bu Instagram sayfalarından.

Eğer bu dediğiniz olay HepsiBurada, Trendyol yada N11 gibi "fatura kesen" ve "vergi ödeyen" bir plartformdan gerçekleşseydi evet bu dediğiniz olabilirdi (ama zaten bu plartformlar bu konuda "sorunsuz iade" politikası sayesinde iade kabul ediyorlar). Ancak sen alırken sana fatura bile kesmeyen biri seni kargo ücreti ile tehdit edemez bile. Unutma ki faturasız ve vergisiz her işlem ve alışveriş devletin kör olduğu bir alışveriştir. Hukuk karşısında devlete karşı bu işlemi yani devletin görmediği bir bir işlemi bahane ederek sizden devlet ile kargo parasını alabilmesi imkansızdır, çünkü olaya devlet şahit değildir.. Saygılar...

Herhangi bir ödeme zorunluluğun yok yalnız sendede suç var madem yetişmez diye düşünüyorsun niye adama kargolatıyorsun?
Öncelikle herkese teşekkür ederim. Son anda işler değişti hocam ne olacağı belli olmuyor. Hala avukattan bahsediyor malum satıcı.

@Serkan1562, Instagram sayfalarının satış yapmasını doğru bulmuyorum. Sırf vergi ödememek için Instagram sayfalarından satış yapıyorlar. Instagram sayfalarına ciddi denetlemenin gelmesi gerekiyor. Kaçırdıkları vergiler yüksek miktarlarda ve satıcının tehdit eder gibi konuşması da ne kadar mantıklı?
@Muffy, kendisine fiş ve fatura kesip kesmediğini sorun. O hâlde ben de sizi şikayet edeceğim deyin. Muhtemelen R atar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…