Tetanos aşısı olmalı mıyım?

quexra

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 5 5600/MSI Gaming Trio RX 6800 XT/Corsair 16 GB RAM /Asus B450M-A II/Kioxia 500 GB SSD+WD blue 1 TB HDD/Nzxt C750 80+Gold Power Supply/Arctic Liquid Freezer II-360mm Sıvı Soğutma/Rampage Iceblade Kasa./North Bayou F160 Monitör Standı.

ASUS ROG STRIX XG27UCS Monitör-MSI-G274QPF Monitör

Razer Deathadder V2/Gamebooster GM10B/Rampage Vandal.
Meslek
Öğrenci
Dostlar dün arkadaşımın köydeki bahçesine gittik. Anahtarı unutunca kapının üstünden atlayalım dedik atlarken tel çok hafif bacağıma girdi biraz kanama oldu. 7. sınıfta yapılan tetanos aşısını oldum sadece gidip aşı olmama sizce gerek var mı? Görseldeki üst taraftaki tel geldi bacağıma.

Dosya Ekleri

• x5_8969862017i5.jpg
    x5_8969862017i5.jpg
    75,3 KB · Görüntüleme: 62
Son düzenleme:
Dostlar dün arkadaşımın köydeki bahçesine gittik. Anahtarı unutunca kapının üstünden atlayalım dedik atlarken tel çok hafif bacağıma girdi biraz kanama oldu. 8. sınıfta yapılan tetanos aşısını oldum sadece gidip aşı olmama sizce gerek var mı? Görseldeki üst taraftaki tel geldi bacağıma.
Tetanos aşısı bir kez yapıldığında 8-9 sene etkili oluyor diye biliyorum şu an kaç yaşındasınız?

Dostlar dün arkadaşımın köydeki bahçesine gittik. Anahtarı unutunca kapının üstünden atlayalım dedik atlarken tel çok hafif bacağıma girdi biraz kanama oldu. 8. sınıfta yapılan tetanos aşısını oldum sadece gidip aşı olmama sizce gerek var mı? Görseldeki üst taraftaki tel geldi bacağıma.

Tetanos genelde 10 yıl boyunca sizi korur, şu an kaç yaşındasınız bilmiyorum ancak 10 yıla çok yaklaşmadıysa gerek yok, eğer 8-9 yıl oldutsa 8. sınıftaki aşıyı olalı, bence kesinlikle olmanı öneririm.

Tetanos aşısı bir kez yapıldığında 8-9 sene etkili oluyor diye biliyorum şu an kaç yaşındasınız?
Hocam olduğumda 7. sınıftım 13 yaş şu an 12. sınıfa geçeceğim 17 yaşındayım. Ama sanırım tek doz oldum. Okulda bir kere vuruldum.

Hocam olduğumda 7. sınıftım 13 yaş şu an 12. sınıfa geçeceğim 17 yaşındayım. Ama sanırım tek doz oldum. Okulda bir kere vuruldum.

Yine de olmanızı tavsiye ederim burada sağlık önemli bende zorunlu olarak şu an 8.sınıftayım tek doz oldum.
Eğer aşıdan korkan biriyseniz ki ben korkan birisiyim yine de kendinizi ikna edip gitmeye çalışın sonuçta bu şakaya alıncak bir durum değil.

18 Yaşımı doldurmadım ama acile gitsem velim olmadan yaparlar mı aşı?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı