Tetanos olduktan sonra aşı yaptırmak zorunlu mu?

Daha fazla  
Merhaba, sorum sudur: Tetanos olduktan sonra asisini yapmak olur mu? Yoksa tetanos olmadan yaptirmak zorunlu mu? Yani asisini olmayi dusunmuyorum cunku tetanos olduktan sonra yaptirinca da oluyor diye biliyorum. Size sormak istedim.

Merhaba, sorum sudur: Tetanos olduktan sonra asisini yapmak olur mu? Yoksa tetanos olmadan yaptirmak zorunlu mu? Yani asisini olmayi dusunmuyorum cunku tetanos olduktan sonra yaptirinca da oluyor diye biliyorum. Size sormak istedim.

Geçenlerde tetanos iğnesi yaptırdım aşı falan olmadım gerek yok öyle bir zorunluluk yok diye biliyorum 5 yıllık aşı yaptırdım.

Aşı olmak aslında teknik olarak hastalığı kapman demek, sadece sana zarar veremeyecek bir miktarda ve zayıflatılmış şekilde. Amacı da vücudunda hasta olmuş gibi tepki oluşturup bağışıklığını kazandırmak. Tetanos olduktan sonra aşı yaptırsan da yaptırmasan da bağışıklığın oluyor ama bunun zamanla düştüğü de doğru. Yani atıyorum 10 yıl sonra geçirmiş olsan bile tekrar olabilirsin. Ama henüz olmadıysan, aşısını olmazsan sadece hastalığa açık olursun. O yüzden yapıyorlarsa yaptırabilirsin. Zaten birçok şirket işe girerken aşı kartını da istiyor tetanos için.
Geçenlerde tetanos iğnesi yaptırdım aşı falan olmadım gerek yok öyle bir zorunluluk yok diye biliyorum 5 yıllık aşı yaptırdım.
İğnesi dediğin şey aşı zaten :D Tam olarak ne demek istediğin anlaşılmıyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı