Texture flickering ve bad antialiasing sorunu

hardly536

Decapat
Aşağıdaki videoyu son kalitede izleyip yardımcı olabilir misiniz, bilgisayarımdaki bütün video ve oyunlarda 1080p çözünürlükte aynı şekilde sabit olan fakat hareket eden objeler ile görüntü almaktayım.

Tek fark ettiğim şey sanal çözünürlük açıp 4K'ya çektiğim zaman 30 FPS alıyorum fakat çoğu hareketli obje düzeliyor.
Specs ;
  • CPU: AMD Ryzen 7 1700
  • GPU: AMD RX 580 asus dual
  • SSD: Transcend TS120GSSD220S 120GB
  • HDD: WD Green 2TB (2012)
  • RAM: G.SKILL Trident Z RGB DDR4 3200 C16 2x8GB
  • MBD: MSI B350M GAMING PRO (MS-7A39)
  • PSU: Zalman Zm600-Le 600W Power Supply

Son düzenleyen: Moderatör:
Monitörümü 27 inç yaptım ama yine 1080P olduğu için titremeler daha da fazla gözüme batmaya başladı doğal olarak çünkü piksel boyutu büyüdüğü için 4K ya aldım mı %99 sorun gidiyor ama FPS 30 a düştüğü için oynayamıyorum yani bu çözüm işeme yaramıyor ama şöyle bir düşüncem var bu dediğiniz olayların olması için güncelleme den sonra felan titreme sorunları olması lazım oyun yapımcılarının bunu kasıtlı yapması için ama gel gelelim ki oyunun ortasın da birden bire oldu hiç bir şekilde güncelleme yapılmadan bu demek oluyor ki bizi hack lediler.

gerçek 4 k da deneyimleyemedim ama bahsettiğim olay buydu gerçekten tek çözüm bu
19 inç gaming monitor neden piyasada yok bilmiyorum ama 1080p de başarılı olacağı inancındayım

Sorunun ilk başladığı sistemim Intel G4560, Crucial 8GB bellek, Msi H110M Pro VD, Gigabyte RX 570 4GB FSP 500w %85 verimli, Asus 1080P HDMI 5MS 60HZ monitör.
Sorundan kurtulmak için topladığım diğer sistem, i3 9100F, Asus EX H310M-V3, 2x8 16GB 3000MHZ Corsair bellek, FSP 650w 80+ ve kullandığım monitörler, Acer SA230 23 inç 75Hz 4MS 1080P IPS, AOC G2590VXQ 75HZ 1MS TN 1080P, Acer Nitro VG270BMIIX 75HZ 1MS 27 inç 1080P ve bunların haricin de bazı televizyonlar da denedim, defalarca format attım çoğu işletim sistemini denedim farklı güç kaynakları denedim bilgisayarı başka odalar da denedim prizleri değiştirdim depolama diskleri değiştirdim sonuç aynı.
Ama benim düşüncem elektrik ile ilgili ki benim oturduğum evin elektriğinden şüphem var odanın birin de ışık açtım mı ekran gidiyor kapanıp açılıyor büyük ihtimal voltaj dalgalanması var hatta voltaj yetmiyor çünkü elektrikçi çağırmıştık 2 ay önce yanmıştı depodaki bizim daire ye gelen sigorta değişmişti ve elektrikçi voltajın yetmediğini söyledi o 2 gün önce de havalar kötüydü yıldırım düştü modemler felan yandı ve bu ışığı aç kapa yapıldığın da görünü gidip gelmesi iyice çoğaldı o yüzden korkuyorum 2 günlük monitörüm yanacak diye.

hocam o zaman bu bizim kaderimiz . Donanım kaynaklı olmasına ihtimal vermiyorum çünkü dediğim gibi format sonrası başlayan bir şey. Bazı oyun videoları ve twitch yayınların da da fark ettim demek ki genel bir şey ve buna yapacak hiçbir şey yok.

Ama benim delirmeme neden olan şey yabancı forum da adamın biri ekran kartını değiştirip çözüyor sorun çözülüyor ama bazı kişiler benim gibi komple sistem değiştiriyor sorun devam ediyor bir diğeri ise oda değiştiriyor bilgisayarı taşıyor başka odaya sorun çözülüyor ama bir diğeri ise sıfır ev alıyor elektrik tesisatı süper ama sorun çözülmüyor yani hangi dalı tutsak elimiz de kalıyor, geçen birisi daha sistem değiştirdi dediki sorunum çözülmüştü dedi her şey çok güzel görünüyordu dedi 20 dakka sonra birden bire sorun geri geldi dedi gelde çıldırma arkadaş.

Kesinlikle öyle. Sırf düzelsin diye bütün depoları formatladım 700 gb oyun gitti ama yok olmuyor. Formatlarını değiştirdim uefi yaptım yok yine aynı. Sistemi uefi yaptıktan sonra sadece yüklü olan ssd boot menüsünde gözüküyor acaba o mu diyorum ama ne yaptıysam diğer satalar boot menüsünde gözükmedi.

Bu sorunu çözen kişi IBAN atsın herkes teşekkür olarak para atsın.
Aynısını ben de söylemiştim bu sorunu biri çözerse ona para yağdıralım
Yukarı da yazdığım ekranın gidip gelmesi sorunun çözümünü priz değiştirerek çözdüm, test ettim bütün prizleri bazıları sıkıntılıymış dalgalanma oluyordu uzatmanın güç düğmesinin ışığın da dalgalanma olan neresi varsa orda görüntü gidip geliyordu dalgalanma olmayan yerler de test ettim sorun çözüldü hemen, ama aklıma bir şey geldi böyle olunca belki de elektrik zarar veriyordu bilgisayara ve o yüzden titreme sorunu çıkıyordu hatta yeni sistem topladığımız da yine aynı sorunlu prize taktığımız da sorun tekrar kendini yeniliyor acaba olabilir mi beyler vana mantıksız gelmedi.

Son düzenleme:
Kardeş ben sistemi toplayalı 2 sene oldu hiç bir sorun yoktu bu 2 ay içerisinde bende aynı sorunu yaşamaya başladım elektirik sistemini kontrol veya akımı kontrol ettirip varsa bir sorun çözdükten sonra kasayaı 1 güm boyunca prize takmıyacan bi denemk lazım
Balla usta bende sistem toplayalı 2 sene oldu bun 2 aydır bende aynı sorunu yaşama başladım PC yi oyun için arkadaşa götürdüm wondan sonda böyle oldu ama b
aynı sistem toplayanlar var ise elektrikle alakalı olabilir
Başka bi odada denediğin zamn kaç gün durdu

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…