İlk onu sordum zaten. Değiştirmemiş.
Bahsettiğin şeyin bir benzerini ben de bir başka arkadaşım da yaşadım fakat benimki tam olarak bu şekilde değildi.
Bu sorunu kafaya taktığım dönemler de çeşiti çözüm yolları arayışındaydım ve sorunun neyden kaynaklı olduğunu öğrenmek niyetiyle aynı mahallede oturduğum yakın bir arkadaşımın kasayı yüklenip benim eve getirdim. Benim kasayı söküp, birçok kez evine gidip bilgisayarında oyun oynadığım ve sorunsuz olduğunu %100 bildiğim arkadaşımın kasasını takıp, oyun testleri yapmaya başladığımda büyük bir şok geçirdim. Aynı sorun onda da başlamıştı. (Bakın benim de sorunsuz olduğuna dair onayladığım bir sistem bu ve evime getirip prizime taktığım anda PSU benim elektriği çekmeye başladığı anda sorun ortaya çıktı.) Daha sonra arkadaşın kasayı alıp onun evine götürdüğüm de sorunun devam ettiğini gözlemledim. 2 günlük bi aradan sonra arkadaş aradı ve format attığını, sorunun ortadan kalktığını söylemişti fakat ben 2 kere falan format atmıştım ve hiçbirşey düzelmemişti.
Yani ikimizin yaşadığı şey de birhayli tuhaf ve benzer. Nedenini ben de hiç bilmiyorum ama belli ki en azından benim arkadaşın kasası için söyleyebilirim ki, %100 elektrik akımından benim arkadaşın bileşenlere geçmişti. Başka açıklaması olamaz çünkü. Adamın kasa sorunsuz, getirip benim prize takıyoruz ve onda da bu sorun ortaya çıkıyor. Resmen bulaşıyor fakat geçici bir süreliğine...
Bu benim düşüncem, kimse katılmak zorunda değil. Kesinlikle ve kesinlikle "Elektrik" bu sorun çerçevesi altında ana maddedir.