Tez Sorusu: Issız bir yolda arabanızla gidiyorsunuz...

Yerleşim yerinden bu kadar uzakta bir insanın, böyle tenha bir yolda insanları tuzağa düşürmek için beklemesi oldukça işsiz bir hareket olur ki, ben yine de bu ihtimali de düşünerek yardım etmek amaçlı bir hamlede bulunurum. Tabi ki dikkatli olurum... İkinci bir şahıs çevrede var mı falan diye? Adamın tavır ve konuşmalarından ruh halini çözmeye çalışır, gerçekten kaza geçirdiğini anlarsam onu yatıştırmaya çalışırken, doğruca şehre geri gelirim. Adamla birlikte...
Eğer şüpheli bir hareket sergilerse polisi aramakta tereddüt etmem.

Ben önceki yorumları okumadım çünkü özgün bir yorum olsun istiyorum. Yorumuma gelecek olursak:
Bulunduğum yerden Ağva'daki yazlığımıza giden yol sizin bahsettiğinizin tamamen aynısı ve yol boyunca bazı köylerde bile telefon çekmiyor. Yani böyle bir ortamdan akşamları birçok kez geçmiş biriyim. Bizim arabamız olmadığı için motordan bahsedeyim.
Eğer telefon çekiyorsa 110 ve 155'i arayıp yerimi tarif ederim, yerimi bilmiyorsam yol kenarında durup en yakın tanıdığıma GPS'ten konum atarım. Sonra da bana kolay kolay yaklaşamayacağı bir noktadan durumu anlamaya çalışırım. Bir yapmacık durum sezersem basıp giderim çünkü orası hırsızların cirit attığı, kaç kişinin tanık olduğu bir ortam.
Eğer telefon çekmiyorsa da uzaktan durumu anlamaya çalışırım ve en yakın araba gelene kadar uzaktan onları izlerim. Çünkü hem yanımda bir tanık olur, hem de bana bir şey olursa o kurtulabilir.
Sonradan bir not: Eğer araç ters dönmüşse ve araçta sıkışan varsa koşa koşa yardım ederim. Çünkü arabanın her an patlama ihtimali var. Eğer sadece tek bir insansa ve etrafında kaza yapmış bir araç vs yoksa basar giderim. Çünkü tek kişi o saatte orada ne arıyor? Bu konuda bir anımı anlatmak isterim:
Yine bir gün gündüz vakti babamla ordan motorla geçerken bir kadın yolumuzu kesti ve gerçekten yardım ister gibi hareketler yaptı. Biz de motorumuza bindirip gittiğimiz noktadaki en yakın polis noktasına bıraktık (O da bizim oradanmış.). Biz götürürken detayları sorduğumuzda ise internetten tanıştığı bir adamın onu Ağvadaki yazlığına götürmek için onu kendi arabasına çağırdığını ve onu en tenha noktada "Arabanın motorunu kontrol etcez." diyerek arabadan indirip hızla kaçmışlar ve çantasındaki bilezikleri, altınları dolu çantasını, laptobunu ve telefonunu yani kısacası her şeyini çalmışlar. Bunu duyunca bir an orda bırakıp gitmeyi düşündük çünkü bir insanın bu kadar salak olması olasılık kurallarına ters. Masem bu kadın uyuşturucu vesaire de kullanıyormuş.
Şimdi aklı olan bir insanın orada yaya işi olmaz. Bunu bu anımda anlatmak istedim. İyi günler.

SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Son düzenleme:
Betimleme fazlasıyla ürkütücü hızlanarak basar kaçarım.

Betimleme olmayabilir diye kısa bir not düşeyim ;)

Aracın kapıları kilitli olur, camı aralarım ve bir elim silahta olur. Eğer yardıma ihtiyacı olduğuna inanırsam aracıma alırım ama temkinli olurum. İnanmazsam umursamadan giderim. Nasıl geldiyse öyle dönsün. :)

Yorum ve cevaplarınız da tamamen hürsünüz ama bir şey dikkatimi çekti, ama sonradan sustum, çünkü silahla dolaşma ihtimalin ile bu olayın olma ihtimali aynı oranda :)

Yerleşim yerinden bu kadar uzakta bir insanın, böyle tenha bir yolda insanları tuzağa düşürmek için beklemesi oldukça işsiz bir hareket olur ki, ben yine de bu ihtimali de düşünerek yardım etmek amaçlı bir hamlede bulunurum. Tabi ki dikkatli olurum... İkinci bir şahıs çevrede var mı falan diye? Adamın tavır ve konuşmalarından ruh halini çözmeye çalışır, gerçekten kaza geçirdiğini anlarsam onu yatıştırmaya çalışırken, doğruca şehre geri gelirim. Adamla birlikte...
Eğer şüpheli bir hareket sergilerse polisi aramakta tereddüt etmem.

Ne kadar issiz bir hareket olsada @furkanxdgs4 arkadaşımın dediği gibi ülkemizde buna benzer tatil beldeleri yada köyler mevcut, ve her yıl buna benzer bir çok soygun,tecavüz ve cinayet vakâları yaşanmakta :(

Arabamın ön farları tamamen açık değilse açarım, olay yerine çeviririm ve arabayı durdururum. Bu şekilde karşıdan bana doğru gelen kişinin eline beline bakar, bana zarar verecek bir alet taşıyor mu diye kontrol ederim. Ayrıca ek önlem olarak o anda yanımda silah, bıçak vs. taşıyorsam elime alır ve gizlerim. Sadece sesini duyabileceğim bir şekilde camı azıcık aralarım ve aynı zamanda onunla konuşurken aynaları kontrol ederim.(arkadan birileri bana tuzak için yanaşıyor mu diye. -eğer yanaşıyorsa gaza basarım.)

Ses tonunun titrekliğinden ve mimiklerinden yalan söyleyip söylemediği konusunda karara varırım. Vardığım karar ne olursa olsun elimdeki silahı, bıçağı vs. gösterip biraz geri çekilmesini ve yüzünü arabasına dönmesini söylerim. Çevreyi iyice kontrol edip arabadan inerim. Elimdeki objeyle onu tehdit ederek arabaya doğru yürümesini ve bana neler olup bittiğini, başka yaralı/ölü olup olmadığını anlatmasını söylerim.
-Yalan söylediğini ve niyetinin başka bir şey olduğunu anlarsam karşılaştığım kişinin yüzünü bana çevirmemesini söyler ve polisi ararım.
-Olay gerçekse:
a) ölü varsa ölüyü ve yardım isteyen kişiyi arabama alıp yerleşim yerindeki hastaneye kadar götürürüm.
b) yaralı varsa ilk yardım yapabiliyor muyum diye kontrol ederim. Yapabiliyorsam eğer yaptıktan sonra zarar vermeden arabaya taşır ve yerleşim yerindeki hastaneye kadar götürürüm.
c) yaralı varsa ve müdahale edilemeyecek gibiyse ambulans çağırırım. Durumu daha da ağırlaşmasın diye yaralıyı hareket ettirmem.

EDİT: Fark ettim de konuyu hortlatmışım kusura bakmayın. Öyle benzer konular kısmında görünce daldım konuya.:üzgün:

Öncelikle araçların 25-30 dakika da bir geçtiğini söylemişsin. Sen oradaysan, bir sonraki araç ortalama 25-30 dakika sonra gelecektir. Ayrıca karanlık bir virajda aracın dörtlüleri açık bir şekilde beklediğini belirtmişsin. Virajı alamamış olabilir diye düşündüm :D
Adamın kir pas kan içinde olduğunu belirtmişsin. Böyle bir durumda ise aracı durdurur, kırsal alanda bulunduğum için 156 - Jandarma İmdat'ı ararım. Durumu belirtip yeri tarif eder, 10 dakika içinde geri dönmez isem bir ekip yollanmasını isterdim. Sonra JÖH gelip beni kurtarırdı :aşk:
Jandarma İmdat'ı bilgilendirdikten sonra elime 45'lik Colt'ımı alıp, şapkamı hafif yukarı kaldırır ve kısık gözlerle "Tanrı'nın belası bu yolda başına ne gibi bir pislik açtın adamım?" der ve derdini öğrenirdim.. :cool:
Derdini öğrenirken sergilediği tavırlara göre eğer olayın kurmaca olduğunu sezersem, adamı anında vurur sakin adımlarla arabama geri dönüp yoluma devam ederim. (Biliyorsunuz, Teksas'ta adam vurmak serbest bizde.. :sıkıldım:)
Eğer olayın gerçek olduğu kanaatine varırsam, ve basit bir sorun ise adamı arabama alır, Jandarma'yı tekrar arayıp iyi olduğumu ve adamın da iyi olduğunu anlatırım. Ve duruma göre bir yerler ile irtibata geçerim.
Eğer durum ciddi ise hem Jandarma'ya, hemde 112 - Hızır Acil'e haber veririm. Ekipler ulaşınca da yoluma devam ederim. :neşeli:

Edit: Uyku sersemi bazı yerleri yanlış yazmışım. :kahve: Niv Cörsiy'de yaşıyoruz biz normalde. Biliyorsunuz bu Baltimore bize çok yakın. Çok fazla serseri dolaşıyor buralarda.. Ondan kırsalda adam vurmak serbest bizde.. (y)

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı