TFT ekran çok mu kötü?

GraveKeeper

Decapat
Daha fazla  
Samsung son çıkardığı S9 FE serisinde "ekran teknolojisi" olarak TFT kullanıyor. Herkesin bu teknolojiyi kötülediğini gördüm. Ve bu ekranı hiç deneyimlemedim.

Bu ekranlar bu kadar kötüyse Samsung neden bu ekranları tercih ediyor?

Samsung son çıkardığı S9 FE serisinde "ekran teknolojisi" olarak TFT kullanıyor. Herkesin bu teknolojiyi kötülediğini gördüm. Ve bu ekranı hiç deneyimlemedim.

Samsung'un TFT ekranları fena olmuyor ama parlaklık konusunda düşükler.

Yanlış bilgi

Kanki şöyle diyeyim sana:
S9 FE serisinin ekran teknolojisi TFT (Thin Film Transistor) değil, Super AMOLED dir. TFT teknolojisi, aktif matrisli bir düzenleme kullanarak sıvı kristal ekranlarını kontrol etmek için kullanılan bi tür transistör teknolojisidir. lakin, Super AMOLED ekran teknolojisi, her pikselin kendi ışığını üretebilen bir teknolojidir.

Samsung, Super AMOLED teknolojisinin birkaç avantajını sunar:

1. Yüksek Kontrast Oranı: Super AMOLED ekranlar, siyah piksellerin tamamen kapatılabilmesi nedeniyle yüksek kontrast oranları sunar.
  2. Daha İnce ve Esnek: Super AMOLED ekranlar, geleneksel LCD ekranlardan daha ince ve daha esnek olabilir, bu da cihazların daha hafif ve ince olmasına olanak tanır.
  3. Daha Canlı Renkler: Super AMOLED ekranlar, genellikle canlı renkler ve daha geniş renk gamı sunar.
TFT ekranlar genellikle daha düşük kontrast oranlarına sahip olabilir ve genellikle daha düşük enerji verimliliğine sahiptir. Ancak, bu genel avantajlar her kullanıcı için önemli olmayabilir. TFT ekranlar, özellikle bütçe modellerinde daha yaygın olarak kullanılır çünkü üretim maliyetleri düşüktür.

Eğer Samsung S9 FE'nin ekranını kötülediğini gördüyseniz, bu muhtemelen bireysel tercihlere ve beklentilere dayanıyor olabilir. Herkesin beklentileri farklıdır ve bir kişi için kötü bir özellik, başkası için önemli olmayabilir. Ekran teknolojisi dışında, çözünürlük, parlaklık, renk doğruluğu gibi faktörler de bir ekranın genel performansını etkiler. Eğer mümkünse, cihazı bir mağazada denemek veya incelemeleri okumak size daha fazla bilgi sağlayabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Elimde S7 FE tablet var o da TFT olarak geçiyor. Hemen hemen ekranları aynıdır değil mi? Bu arada verdiğin bilgiler için teşekkürler🙏
Rica ederim! (Yardımcı olabildiysem eğer çözüldü atabilirsin! ☺️)
Bi yerde duydum da net bilemem tabi ama samsung'un tablet modellerinde de super amoled ekran teknolojisi tercih ettiğini düşünüyorum. S7 fe tablet TFT ekran teknolojisine sahipse, bu durum S9 FE telefonun ekran teknolojisi olan Super AMOLED'den farklı olabilir. TFT ekranlar genellikle daha düşük kontrast oranlarına ve daha sınırlı renk doğruluğuna sahiptir. Ancak, kullanım deneyimi bir dizi faktöre bağlıdır ve herkesin tercihleri farklıdır.

Eğer elimizdeki bilgiler güncel değilse veya eksikse, cihazın teknik özelliklerini doğrulamak için resmi kaynaklardan veya güvenilir inceleme sitelerinden bilgi almanızı öneririm. Böylece, cihazın ekran performansı hakkında daha kesin bir bilgiye sahip olabilirsiniz. Yardım edebildiysem de ne mutlu bana dostum! 😁

Kanki şöyle diyeyim sana:
S9 FE serisinin ekran teknolojisi TFT (Thin Film Transistor) değil, Super AMOLED dir.
???

1700163682426.png

Sizce TFT ekran çok mu kötü?

Ben de S9FE ve S9 arasında kaldım. Mağzada deneyimlediğim kadarıyla iyi bir TFT ekranı var, kontrastı yüksek fakat tabiki S9'daki Dynamic Super Amoled çok daha iyi. Ayrıca SoC SD 8 Gen 2 olması dolayısıyla Samsung öğrenci indiriminde stoklara girerse S9 almayı planlıyorum.

Ben de S9FE ve S9 arasında kaldım. Mağzada deneyimlediğim kadarıyla iyi bir TFT ekranı var, kontrastı yüksek fakat tabiki S9'daki Dynamic Super Amoled çok daha iyi. Ayrıca SoC SD 8 Gen 2 olması dolayısıyla Samsung öğrenci indiriminde stoklara girerse S9 almayı planlıyorum.
Aslında ben S9 FE+ alacağım galiba. Bu arada S9 modelinin 256 GB'lık versiyonu stoklarda var. Eğer 8 gb kastediyorsanız evet stokları bitmiş.

2 yıl boyunca s9 fe+ beni üzmez değil mi sizce?

Aslında ben S9 FE+ alacağım galiba. Bu arada S9 modelinin 256 GB'lık versiyonu stoklarda var. Eğer 8 GB kastediyorsanız evet stokları bitmiş.

2 yıl boyunca S9 FE+ beni üzmez değil mi sizce?

Hocam ne amaçla alacaktınız? Oyun, edit vs. amaçlıysa şu an bile üzebilir. Ofis, ders, not gibi amaçlarsa üzeceğini düşünmüyorum. 4 yıl Android 5 yıl güvenlik güncellemesi veriyorlar sonuçta.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı