Samsung son çıkardığı S9 FE serisinde "ekran teknolojisi" olarak TFT kullanıyor. Herkesin bu teknolojiyi kötülediğini gördüm. Ve bu ekranı hiç deneyimlemedim.
Bu ekranlar bu kadar kötüyse Samsung neden bu ekranları tercih ediyor?
Kanki şöyle diyeyim sana:
S9 FE serisinin ekran teknolojisi TFT (Thin Film Transistor) değil, Super AMOLED dir. TFT teknolojisi, aktif matrisli bir düzenleme kullanarak sıvı kristal ekranlarını kontrol etmek için kullanılan bi tür transistör teknolojisidir. lakin, Super AMOLED ekran teknolojisi, her pikselin kendi ışığını üretebilen bir teknolojidir.
Samsung, Super AMOLED teknolojisinin birkaç avantajını sunar:
- Yüksek Kontrast Oranı: Super AMOLED ekranlar, siyah piksellerin tamamen kapatılabilmesi nedeniyle yüksek kontrast oranları sunar.
- Daha İnce ve Esnek: Super AMOLED ekranlar, geleneksel LCD ekranlardan daha ince ve daha esnek olabilir, bu da cihazların daha hafif ve ince olmasına olanak tanır.
- Daha Canlı Renkler: Super AMOLED ekranlar, genellikle canlı renkler ve daha geniş renk gamı sunar.
TFT ekranlar genellikle daha düşük kontrast oranlarına sahip olabilir ve genellikle daha düşük enerji verimliliğine sahiptir. Ancak, bu genel avantajlar her kullanıcı için önemli olmayabilir. TFT ekranlar, özellikle bütçe modellerinde daha yaygın olarak kullanılır çünkü üretim maliyetleri düşüktür.
Eğer Samsung S9 FE'nin ekranını kötülediğini gördüyseniz, bu muhtemelen bireysel tercihlere ve beklentilere dayanıyor olabilir. Herkesin beklentileri farklıdır ve bir kişi için kötü bir özellik, başkası için önemli olmayabilir. Ekran teknolojisi dışında, çözünürlük, parlaklık, renk doğruluğu gibi faktörler de bir ekranın genel performansını etkiler. Eğer mümkünse, cihazı bir mağazada denemek veya incelemeleri okumak size daha fazla bilgi sağlayabilir.