Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız, Mercedes kullanmak yerine tosbağaya binmek gibi... Web sitelerini düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi' zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Zaman alacak. Manifest'den script'lere kadar uyumsuz. Çok fazla olduğundan depo üzerinde çalışamıyorum, kodlara yorum atıveriyorum.
Firefox'un yol planına bakacağım ve storage'yi import edememe sebebini çözemedim, ona bakacağım bu akşam. Belki yakın zamanda destek gelecek şeyler vardır da iş hafifler.
flashMessage için başta sayfaya script tag'i ekleyeyim oradan XenForo fonksiyonu çağırırım dedim. O bile yemedi.
Şu anda mağazaya falan Manifest v2 eklemeye izin veriyorlar mı bilmiyorum ama eninde sonunda geçilecek. Erkenden adapte olayım deyip öyle başlamıştım.
Danışmak istediğiniz şeyler olursa eklenti sayfasındaki iletişim kısmından ulaşabilirsiniz. Burayı çok meşgul etmenin pek anlamı yok gibi.
Bayağı bir şey değiştirilebilir. Ek dosyalar benim de pek hoşuma gitmiyor. Direkt başta eklensin diye denedim ama document_start olan başka dosyaların bazısı onlardan önce enjekte olup kullanamayıp hata falan veriyordu.
Main world'de dosya çalıştırılabildiğini bilmiyordum. Storage halledilirse jQuery rahatlığıyla daha genel bir şeyler ayarlanabilir gibi. i18n zaten resmi şeklinde dil seçme olmadığı için elle yapıyorum. İngilizce kullanan var mı bilmiyorum. Bildirimli bir güncelleme ile kontrol etmeyi düşünüyorum.
Forkladığınızı şimdi gördüm @Nizel G. Genel olarak daha rahat olsun diye bayağı bir şeyi kaldırmayı düşünüyordum. Biraz yaptım ama daha işi var. Bodoslama gittiğim için gizli repoya forkladım. Orada yapıyorum. Bitince geneline bakıp düzenli commit atacağım ana repoya. Bakıyorsanız çok vakit harcamayın o yüzden.
Kabaca söyleyecek olursam; i18n.js falan yok. Başlarım İngilizcesine. storage.js de yok. storage.setCSS()'i background'a mesaj olarak yapmaya karar verdim. Diğerleri de oturup her şeyi async yapa yapa await kullana kullana yapılır. offscreen.js de yok. Sabah akşam tema değiştiriyorsanız aynı görün, bir şey olmaz. Gerçi Firefox'ta SVG ve tema desteği var diye biliyorum, onu siz halledersiniz.
Ufak tefek hata düzeltme falan oldu.
Bir de tooltip şöyle oldu. Rapor butonunu ekledim ve profili gizli kişiler için bul butonunu ekledim.
Dediğim şeylerin hepsini tamamen yapmadım ama kabaca böyle. Mesela popup.js daha değişmez diye düşünüyorum. Şu an böyle oldu.
Biraz string tekrarı oldu ama diğerinden daha iyi bence.
Sıfırdan başlasam daha kısa sürerdi gibi geliyor. Bir yerde bir şey çıkıyor, onu değiştireyim derken tüm dosyaları tekrardan değiştirip duruyorum.
Github'a koydum, birazdan release olarak koyarım. Aklımda şimdilik daha fazla bir şey yok. Gün içinde mağazada onaya gönderirim. Birkaç güne onaylanır.
Arkada bir şeyler değiştiği için engellenmiş listesi ve notlar dışındaki ayarlar sıfırlandı. Sorun olmaması lazım ama garanti olması için elle yedek alabilirsiniz. Notlar topluca görülmediği için şöyle yapabilirsiniz.
Eklentiler sayfasında service worker yazan zımbırtıyı açıp console sekmesine gelip chrome.storage.local.get().then(settings => console.log(settings.notes)) yazdığınızda notları yazdırmalı.
Kullanıcıya yansıyan değişiklikler.
İngilizce dili kaldırıldı. Eklentide yok. Sitede görünen kısımlarda var.
Engellenen birisi bir mesajda etiketlendiğinde o mesajı da gizliyormuş. Düzeltildi.
Gizli profillerde tooltip'te bul butonu olmuyordu, eklendi.
Engelleme ve not kaydetme işlemlerinden tüm sekmeler haberdar oluyor. Önceden sekme yenilendiğinde etkisi görülüyordu.
Daha deneyecek fırsat bulamadım ama biri engellendiğinde "daha fazla mesaj yazılmış olabilir" zımbırtısına basıldığında onun içeriği geliyorsa o içerik engelli olmuyordu. Artık öyle oluyor.
Sponsor ayrılığı sonrası navigasyon butonları biraz bozulmuştu. Düzeltildi.
Ayarlar biraz sadeleştirildi.
Artık eklenti simgesi sistem temasına göre değişmiyor.
Firefox'a sonunda :has() desteği geliyor. Yıl sonuna kadar herkese gelir. Firefox'ta olmayan hiçbir şey kalmıyor sanırım.
Hayır. Eklentide sıkça kullandığım bir CSS özelliği ekleniyor. Zaten gelişmiş ayarlar falan gibi bir kısımdan bir süredir açılabiliyordu.
Firefox'a Chromium'lar arası eklenti taşır gibi taşımak hala mümkün değil. Biraz çaba gerekiyor.
Chrome Devtools'a dayanarak; Türkçe karşılık bulmaya çalışmayacağım. CSS'teki şeylere rule diyorlar. Aşağıdaki örneğin kendisi bir rule. #elma bir selector. display bir property. none bir value. display: none; ise declaration.
Her elementin kendine ait eşsiz ID'si olsaydı aşağıdaki gibi yazılabilirdi. Ama değil. O yüzden birden fazla elementi seçecek selector'lar yazılıyor. :has() buna yardımcı bir şey. ID yazması kolay diye öyle örnek veriyorum. #elma:has(#armut) derseniz elma ID'li bir elementin içinde armut ID'li bir element varsa elma ID'li olanı seçiyor. İçindeki şeyler o element(ler)e işliyor. Bu seçimi başka türlü yapması zor, hatta benim bilgim dahilinde imkansız.
Chrome'a resmi olarak 2022 eylül ayında gelmiş bir özellik. Chromium olanlar hemen adapte oluyor. Safari daha önce eklemiş. Geriye adam akıllı bir Firefox kalıyor. Bir süredir ayarlardan açılıp desteği vardı, beta sürecindeydi. Firefox 121 ile betadan çıkacak.
Şu an kuru kuruya çevrilse bile :has() ayarı açılmadan Firefox'ta
Kod:
#elma {
display: none;
margin: 0;
}
Mesela offscreen ("artık eklenti simgesi sistem temasına göre değişmiyor" maddesi) Firefox'ta yok.Gerçi ihtiyacı da yok. Bildiğim kadarıyla biraz ayar çekilince offscreen ile yaptığım işlevi kendisi yapabiliyor. Chromium uyumluluğu için kaldırdım.
Yavaş yavaş mantıklı gelmeye başladı. Tipi uBO advanced settings gibi (ortaya yaslanmış) olsun diye düşündüm. Başta düzenlenebilir olsun ve ctrl ile ID'ye tıklanınca sekmede profili açsın, bu sayede kim olduğu görülsün diye düşündüm. Bu tip bir şeyi düzenlenebilir yapmak o kadar da kolay değil gibi geldi. Bilemedim. Çok da vakit harcamak istemiyorum.
Bir de kaydetmeden sekme kapatma muhabbeti var. Filteler sekmesinde düzgünce yapmak için saçma sapan bir yol izlemiştim. Üstünkörü düşününce ikisi için nasıl yapılır bilemiyorum.
Firefox'a çok rahat geçilir diye düşünmüştüm. Hiç de öyle değilmiş. Hevesim kırıldı. Ona da çok vakit ayırmak istemiyorum.
2049698
0.1.0 versiyonu yayınlandı. Mobil için (Kiwi dışında var mı bilmiyorum) daha iyi bir arayüz oldu.
Firefox mağazasında yayın için gönderdim. Artık ne zaman onaylarlarsa.
Firefox için olan uyumsuzluk kodlarını yavaş yavaş düzeltmiştim zaten. manifest.json dışındaki commitlerin aynı olacağı ayrı branch açtım. Ama Firefox küfür istiyor.
Bu sayfada görebileceğiniz hatalar mevcut. Silerler diye ekran görüntüsü koyayım. Alttaki iki tanesi sorun.
Bu yüzden Android'de düzgün çalışan şekilde yok. Add-ons menüsünden tıklayınca falan geçici olarak çalışıyor ama başka sayfaya yönlendiren bir yere bastığınızda güle güle.
Download The Blocker for Firefox. techolay.net/sosyal ve technopat.net/sosyal için RESMİ OLMAYAN "engelleyici"
addons.mozilla.org
Firefox tabii ki pislik yapıp kendi kendine gereken izni vermiyor. Yüklerken Chrome gibi sorsa olmuyor çünkü. Kullanıcı etkileşimi lazımmış. Mesela sayfadayken eklenti simgesine tıklamak gibi. O zaman izin istenebiliyormuş. Ama isteyemiyorum çünkü popup koydum. Popup koyunca oraya yapılan tıklamaya listener konulmuyormuş. Bu durumda ayarlar sayfasına buton koymam falan gerekiyor.
Github'da benzer durumda millet ne yapmış diye bakayım dedim. Adamın birisinin manifes.json aynı yapıda. Kodda da ek izin isteme yok. Yüklüyorsunuz ve gereken sitelerde çalışmıyor. Muazzam sistem Firefox.
Chrome eklentisi yüklerken böyle oluyor.
Eklenince eklentiler sayfasında böyle oluyor.
Firefox'ta ise yüklerken böyle.
Eklentiler sayfası ise böyle.
Artık elinizle açarsınız.
Firefox olayı için yeni sürüm yayınladım. Artık böyle.
Daha önce yuklediyseniz ayarlara girdiğinizde görürsünüz. İlk defa yukluyorsaniz kendiliğinden ayarlar açılıyor.