The Elder Scrolls V: Skyrim nasıl oynanır?

Arsenicer

Decapat
Makaleler
1
Uzun süredir oynamak istediğim Skyrim'ı satın aldım ve oynamaya başladım. Normalde eski oyunları oynamayı severim ama Skyrim'in combat sistemi bana çok kötü geldi. Ve oyundan biraz oynadıktan sonra sıkılmaya başladım. Bu oyundan nasıl zevk alırım? Yüklemem gereken olmazsa olmaz modlar var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Uzun süredir oynamak istediğim Skyrim'ı satın aldım ve oynamaya başladım. Normalde eski oyunları oynamayı severim ama Skyrim'in combat sistemi bana çok kötü geldi. Ve oyundan biraz oynadıktan sonra sıkılmaya başladım. Bu oyundan nasıl zevk alırım? Yüklemem gereken olmazsa olmaz modlar var mı?
Yeni olduğun için direkt mod kurma. Sana tavsiyem okçuluk ve sinsilik kasman özellikle ok ile tek atmanın hissi çok iyidir.

Modsuz da aslında gayet oynanabilen bir oyun aslında oyun içinde ganimet bulmak bile ayrı keyif kaleleri fethedip mağaralardaki haydutlara baskın yapabilirsiniz bunlar görev dışı şeyler olmasına rağmen oyuncuyu oyunun içine çeken unsurlardan bir tanesidir.

Ben kilit açma ve sinsilik kasılıp oynamıştım herkesi soyup soğana çevirmiştim en keyifli oynama şeklini kendin çizersin.

TES oyunlarının hiçbirinde combat mekaniği oturaklı değil. Çeşitlilik var ama derinlik pek yok. Oyunun cazibesi de bu yönü değil zaten. Oyuncuyu içine çeken evreni. Şahsen ben oynarken savaş mekanikleri hiç gözüme batmıyor. Görevlere, olayların akışına filan bayağı kaptırıp gidiyorum. Oyun seni aşırı özgür bırakıyor. İster bodoslama dalan bir savaşçı ol, ister gölgelerde saklanan bir hırsız, istersen de elini hiç kirletmeden geride savaşan bir büyücü ol. Serinin tüm olayı serbestlik ve her köşesinde ayrı bir detay keşfettiğin yaşayan açık dünyadan ibaret. Bunlar ilgini çekmiyorsa zaten oynaman için bir sebep kalmıyor. Kütük gibi mekaniklerle eziyet etmiş olursun kendine.

Ben ilk başladığımda 70 tane falan mod kurmuştum gayet sarıyordu. Ama mod sayısı arttıkça ben mi beceremedim bilmiyorum ama birkaç büyük mod kurmaya çalışınca oyun bozuldu. Şu an 4. defa baştan kuruyorum. Nexus Mods sitesinde modlar kısmında ayarı en çok indirilenlere çekip oradan beğendiklerimi kuruyorum ben şahsen.

Yeni olduğun için direkt mod kurma. Sana tavsiyem okçuluk ve sinsilik kasman özellikle ok ile tek atmanın hissi çok iyidir.
Hocam bazı forumlarda videolarda oyunun mekaniklerinin çok kötü olduğu bazı modlar kurup öyle oynanması gerektiği yazıyordu bende acaba modları kurmadım diyemi oyun içine çekmedi diye düşündüm ama modsuz bir şans daha vereceğim

Technopat Haberler

Geri
Yukarı