Sürprizbozan The Last of Us 2 remake hakkındaki görüşler

Bu konuda spoiler olduğundan sürprizbozan olarak işaretlenmiştir. Spoiler olmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Daha fazla  
Bu bir inceleme olmayacak sadece kendi görüşlerimi belirtmek istiyorum. Last of Us part 1 ve 2'yi oynamış biri olarak 23 saatin ardından part 2'yi daha iyi buluyorum. Anlattığı konu olsun oynanış hikaye olsun mükkemmeldi. İlk oyuna nazaran daha dağınık bir anlatımı olsa da ilk oyundan daha başarılı buluyorum. Bıçağın iki yüzü konseptini mükemmel işlemişler. Bu yapıyı en son kaç yıl önceki bir filmde görmüştüm oyunda ilk kez deneyim ediyorum. Sizin düşünceleriniz nelerdir?

Spoiler
sırf joel öldüğünden ötürü oyuna haksızlık yapıldığını düşünen taraftayım.

Şahsen farklı ortamlar ve olayları aynı hikaye içinde görmeyi severim. 2. oyunda bunu başarıyor, ilk oyuna nazaran. Ayrıca yetişkin Ellie çok daha sevilesi hale getirmişler. Sonuçta bir insan ebeveynsiz kaldığı zaman çocuk olmaktan çıkar.

İlk oyundan fazla spoiler yediğim için fazla sempatim yoktu. İkinci oyun içinde Ellie'nin durumu ve Joel'un ölümü hakkında spoiler yemiştim oyüzden gene sıfır etkisi oldu bana. Ama Abby hakkında 1 tane bile bilgim olmadığı için onun kısımları çok daha zevkli ve çok fazla merak ile geçti, doğal olarakta Ellie'i kenera attım.
Zaten oyundan bizden bunu bekliyor ama şahsen en baştan sempatim oluşuyordu yavaştan. Sonraki oyunda komple Abby olsa sesimi çıkarmam bu yüzden. Zaten Ellie'e nazaran onun hikayesi daha zevkli olur. Ellie'nin maksimum yapacağı üvey amcasının ki ile benzer.

Şahsen farklı ortamlar ve olayları aynı hikaye içinde görmeyi severim. 2. oyunda bunu başarıyor, ilk oyuna nazaran. Ayrıca yetişkin Ellie çok daha sevilesi hale getirmişler. Sonuçta bir insan ebeveynsiz kaldığı zaman çocuk olmaktan çıkar.

İlk oyundan fazla spoiler yediğim için fazla sempatim yoktu. İkinci oyun içinde Ellie'nin durumu ve Joel'un ölümü hakkında spoiler yemiştim oyüzden gene sıfır etkisi oldu bana. Ama Abby hakkında 1 tane bile bilgim olmadığı için onun kısımları çok daha zevkli ve çok fazla merak ile geçti, doğal olarakta Ellie'i kenera attım.
Zaten oyundan bizden bunu bekliyor ama şahsen en baştan sempatim oluşuyordu yavaştan. Sonraki oyunda komple Abby olsa sesimi çıkarmam bu yüzden. Zaten Ellie'e nazaran onun hikayesi daha zevkli olur. Ellie'nin maksimum yapacağı üvey amcasının ki ile benzer.
Hatırlarsan 1.oyunun dlc sinde zaten lezbiyen ilişkisi belirtildi insanlar sirf ikinci oyunda ellie daha da buyudugu icin erkek sevgili yapmasini bekledi ama ellie cocukken de lezbiyendi.Hatta ikinci oyunda joel jessi den hoşlanıyorsun sanıyordum diyor.Joel de bilmiyordu.İlk oyunda da Lezbiyen olan birisinin hetero bir ilişki düşüncesine girmesi saçma olurdu.Bence lezbiyen olması bir sorun olmamalı bunlar hormonel ve yaşam şartlarına göre değişebilen şeyler.İkinci olaraksa ben ikinci oyunu her şeyi ile daha iyi buluyorum.İlk oyunun hikayesi fazlasıyla klişe kaçıyor.Özellikle bunu part ikiyi oynadıktan sonra daha çok hissettim.Mekanikleri 2013 ten kalma keşke part 2 nin mekaniklerini ekleselerdi fakat oyunun orjinalliğini bozmak istemediler MGS3 gibi demek.İlk oyun kötü demiyorum ama ikinci oyun o kadar canlı hissetiriyor ki düşmanından tut zombisine kadar.Animasyonlar desen akıcı dediğim gibi hikayeyi daha iyi buluyorum.Bizim halk genelde bir şeyi sevdi mi kaybetmek istemez Türk dizilerinde olduğu gibi ana karakter ölmez dizi lastik gibi uzar.Last Of Us part 2 tamamen bu zinciri kırıyor.Ana karakter mi plot armour yok diyor sadece çok az kişinin anlayıp beğenebileceği bir hikaye olduğunu, ilk oyunun genel kitleye hitap ettiği için bukadar sevildiğini düşünüyorum.

Hatırlarsan 1.oyunun dlc sinde zaten lezbiyen ilişkisi belirtildi insanlar sirf ikinci oyunda ellie daha da buyudugu icin erkek sevgili yapmasini bekledi ama ellie cocukken de lezbiyendi.Hatta ikinci oyunda joel jessi den hoşlanıyorsun sanıyordum diyor.Joel de bilmiyordu.İlk oyunda da Lezbiyen olan birisinin hetero bir ilişki düşüncesine girmesi saçma olurdu.Bence lezbiyen olması bir sorun olmamalı bunlar hormonel ve yaşam şartlarına göre değişebilen şeyler.
Cinsel yönelimi hiç umurumda olmadı. İlk çıktığı zamanlar toplumun gazına geldik ama oynadığım zaman o sahnelerde bolca güldüm doğrusu. Lezbiyen hanımefendilere itirazım yok. Bu konulara karşı pozitif veya destekçi görüşüm yok genede. İlgilendirmiyor.

İkinci olaraksa ben ikinci oyunu her şeyi ile daha iyi buluyorum.İlk oyunun hikayesi fazlasıyla klişe kaçıyor.Özellikle bunu part ikiyi oynadıktan sonra daha çok hissettim.Mekanikleri 2013 ten kalma keşke part 2 nin mekaniklerini ekleselerdi fakat oyunun orjinalliğini bozmak istemediler MGS3 gibi demek.İlk oyun kötü demiyorum ama ikinci oyun o kadar canlı hissetiriyor ki düşmanından tut zombisine kadar.Animasyonlar desen akıcı.
Şahsen Part 1 için rahatsız olmamıştım ve Part 2'e geçince uçmadım. Pek umursamadım. Part 2 cidden sağlam bir teknoloji demosu ama yeteri kadar zevkli ise beni fazla ilgilendirmiyor. Fizik motoru yada oynanışta bana yaratıcı şeyler vaat etmediği içinde dümdüz oynadım.
Yaratıcılıktan kastım ise: Fizik motorunu bozmak veya çevre ile uyumu.

Hikayeyi daha iyi buluyorum.Bizim halk genelde bir şeyi sevdi mi kaybetmek istemez Türk dizilerinde olduğu gibi ana karakter ölmez dizi lastik gibi uzar.Last Of Us part 2 tamamen bu zinciri kırıyor.Ana karakter mi plot armour yok diyor sadece çok az kişinin anlayıp beğenebileceği bir hikaye olduğunu, ilk oyunun genel kitleye hitap ettiği için bukadar sevildiğini düşünüyorum.
Genel olarak kimse istemesede doğru, bizim ülke ekstra bir fanatik. 7'den 70 fanatizm var bolca. Tabi bu konuda yorum yapmam çok haklı olmaz. Sonuçta ana karakterlere tam ısınamadım ve ne olacağını biliyordum hep.

Cinsel yönelimi hiç umurumda olmadı. İlk çıktığı zamanlar toplumun gazına geldik ama oynadığım zaman o sahnelerde bolca güldüm doğrusu. Lezbiyen hanımefendilere itirazım yok. Bu konulara karşı pozitif veya destekçi görüşüm yok genede. İlgilendirmiyor.

Şahsen Part 1 için rahatsız olmamıştım ve Part 2'e geçince uçmadım. Pek umursamadım. Part 2 cidden sağlam bir teknoloji demosu ama yeteri kadar zevkli ise beni fazla ilgilendirmiyor. Fizik motoru yada oynanışta bana yaratıcı şeyler vaat etmediği içinde dümdüz oynadım.
Yaratıcılıktan kastım ise: Fizik motorunu bozmak veya çevre ile uyumu.

Genel olarak kimse istemesede doğru, bizim ülke ekstra bir fanatik. 7'den 70 fanatizm var bolca. Tabi bu konuda yorum yapmam çok haklı olmaz. Sonuçta ana karakterlere tam ısınamadım ve ne olacağını biliyordum hep.
Senin adına üzüldüm kötü olmuş.
Bende clair obsicilarda shortslarda spoilerı görünce girişmedim.Oyunun hypının bitmesini bekliyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı