The Last of Us part 1 optimizasyonun rezaletliği

Oyun esnasında crash yediğiniz oldu mu? DLSS açıkken 2 kez GPU crash yedim. DLSS ile ilgili mi diye düşündüm ama emin değilim.
 
Nvidianın yeni çıkarttı sürücü (531.41) ile denedim. 4 saate yakın oynayabildim. 1 kez çöktü. Ancak nvidianın son gönderdiği 2-3 güncelleme sorunlu. Bi kıçı toparlayamadık
Donanım yazılım çok fark etmiyor şu an. Adamlar çalışmamış rezalet port var ortada. Twitter sayfalarında şov yapıyorlar en iyi oyunu pc’ye taşıdık diye, şaka gibi gerçekten. Aynı firma Uncharted 4 portunu yapmıştı ama o bu kadar kötü değildi. Yine aynı firma Iron Galaxy zamanında Arkham Knight pc sürümünün portunu geliştirmiş ve batırmıştı. Iron Galaxy büyük bir nefret kazandı haklı olarak, ama Sony ve Naughty Dog da suçlu bence.
 
Ryzen 5 2600, 16 GB RAM, RTX 2060 6 GB ile yüksek ayarlarda 40-60FPS arası, çoğunlukla 45-55FPS arası oynayabiliyorum. İşin saçma kısmı orta ayarlara aldığımda FPS daha çok düşüyor ve oyun daha çok kasıyor. Güncelleme beklemeyi düşünüyorum şu an ama tam karar da vermedim. Direkt bu FPS ile oynasam mı acaba?
 
Donanım yazılım çok fark etmiyor şu an. Adamlar çalışmamış rezalet port var ortada. Twitter sayfalarında şov yapıyorlar en iyi oyunu PC'ye taşıdık diye, şaka gibi gerçekten. Aynı firma Uncharted 4 portunu yapmıştı ama o bu kadar kötü değildi. Yine aynı firma ıron Galaxy zamanında Arkham Knight PC sürümünün portunu geliştirmiş ve batırmıştı. Iron Galaxy büyük bir nefret kazandı haklı olarak, ama Sony ve naughty dog da suçlu bence.

Uncharted 4 ben oynadığım zamanda bayağı iyiydi aslında. Çıktıktan bir iki hafta sonra oynamıştım galiba. Arada sırada shader yüklemeden kaynaklı 1-2 dakikalık bekleme ekranları oluyordu sadece. Bu yaşadığım da bir elin 5 parmağını geçmez zaten. Umarım Last of Us güncellemeler ile düzelir.
 
PS3 sürümünü 2 cila atıp önümüze atsalardı bile yeterdi bu oyunun sürümü PC için olmamış harbiden oynayabilmek için RTX 4090 32 veya 64 GB RAM i9 9900K veya i9-12900K gerekiyor herhalde.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı